Lappeenrannan laulukilpailun voittajat kehuvat kilpaa tosiaan

Naisten sarjassa ensimmäisen sijan jakoivat sopraanot Iris Candelaria ja Iida Antola. Miesten sarjassa ei jaettu ensimmäistä palkintoa lainkaan.

Sopraanot Iris Candelaria (vas.) ja Iida Antola sijoittuivat jaetulle ensimmäiselle sijalle Lappeenrannan laulukilpailussa.

7.1. 13:45

Lappeenrannan laulukilpailut jäävät historiaan jaettujen palkintojen kilpailuna. Naisten sarjassa ensimmäisen sijan jakoivat sopraanot Iris Candelaria ja Iida Antola. Voiton jälkeisenä aamuna molemmat vakuuttivat tyytyväisyyttään tulokseen.

”Iidalla on tosi hieno laulutekniikka, ihailen hänen työtään tosi paljon. Tulosten julkistamisen aikaan ajattelin jo, että Iida varmaan voittaa, mutta sitten kävikin näin”, Candelaria kertoo puhelimessa.

”Iris on tosi karismaattinen, valovoimainen ja vakuuttaja laulaja”, Antola puolestaan hehkuttaa.

Toisen palkinnon naisten sarjassa sai sopraano Sonja Herranen, mutta sen jälkeen jaettujen sijojen politiikka jatkui. Kolmas palkinto jaettiin kahden sopraanon, Elisaveta Rimkevitchin ja Heta Sammaliston, kesken.

Kaikkien jaettujen mitalisijojen ja tunnustusten jälkeen tyhjin käsin kotiin ei joutunut lähtemään yksikään finalisti.

”Oli ihanaa, että kaikki finalistit palkittiin jollain palkinnolla”, Antola sanoo. ”On kokemusta sellaisistakin finaaleista, joissa on jäänyt palkinnotta, niin oli tosi kiva, että kaikki huomioitiin tässä kilpailussa.”

Iris Candelaria esiintyy.

Naisten sarjan voittajat ovat sopraanoina erilaisia: Candelarian äänityyppi on korkeampi, Antolan dramaattisempi. Yhteiseen produktioon he eivät ole vielä osuneet, vaikka molemmat ovat tehneet hiljattain töitä Suomen kansallisoopperassa.

Antola esiintyi syyskauden Kaija Saariahon Innocense -oopperassa Morsiamen roolissa, Candelaria taas jatkaa Mozartin Taikahuilussa Yön kuningattarena.

”Minulle on tulossa todellinen Taikahuilu-vuosi, sillä esiinnyn ensi kesänä Savonlinnan oopperajuhlilla ensi Paminana”, Candelaria kertoo.

Sattumalta Paminan rooli on tärkeä myös Antolalle, sillä hän teki siinä debyyttinsä Suomen kansallisoopperassa vuonna 2017. Tämän jälkeen hän on laulanut samassa talossa useita päärooleja.

Taikahuilu on hyvä ooppera aloittaa. Siinä on selkeä tarina ja aariat sopivat nuorelle laulajalle”, hän kannustaa.

Miesten sarjassa ei jaettu tänä vuonna ensimmäistä palkintoa lainkaan, vaan toisen palkinnon sai baritoni Veikko Vallinoja. Kolmas palkinto toteutti tuttua kaavaa: se jaettiin kahdelle tenorille, Joonas Vatjukselle sekä Jasper Leppäselle.

Miesten sarjan toisen palkinnon sai baritoni Veikko Vallinoja.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat