Prinssi Harryn kirjaa myytiin Espanjassa ennen sovittua julkaisupäivää

Prinssi Harryn odotettu elämäkerta julkaistaan virallisesti 10. tammikuuta.

Prinssi Harry (vas.) kirjoittaa elämäkerrassaan veljensä prinssi Williamin hyökänneen väkivaltaisesti kimppuunsa.

5.1. 16:50

Espanjassa useat kirjakaupat myivät Britannian prinssi Harryn ennakkoon odotettua elämäkertaa torstaina, viisi päivää ennen kirjan virallista ilmestymispäivää, kertoo Reuters.

Reutersin toimittaja oli ostanut teoksen espanjankielisen version eräästä isosta kirjakaupasta Madridista. Erään toisen kaupan myyjä kertoi kirjan myyneen jo loppuun. Yhdessä kaupassa kirja oli esillä hyllyissä, mutta kappaleet poistettiin sen jälkeen, kun toimittaja oli kysynyt miksi kirja oli myynnissä Espanjassa ennen Britanniaa.

Espanjalaisen Plaza y Janes Editores -kustantamon (joka on osa monikansallista Penguin Random Housea) edustaja sanoi heidän tiedottaneen kaikille asiakkailleen ”erittäin selkeän” julkaisuaikataulun, jotta kirjaa ei markkinoitaisi ennen sen julkaisupäivää, 10. tammikuuta.

Hänen mukaansa kaikki viittaa siihen, että osa asiakkaista on rikkonut kustantajalleen antamaansa lupausta ja laittanut kirjan myyntiin ennen sovittua päivää.

Brittilehti The Guardian kertoi tänään, että prinssi Harry kirjoittaa teoksessa veljensä prinssi Williamin hyökänneen riidan takia väkivaltaisesti hänen kimppuunsa.

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat