Prinssi Harry jatkoi hovin ryöpyttämistä – ”Loppuuko narina koskaan”, kysyy britti­lehti

Prinssin mukaan kuninkaallisen perheen jäsenet tekivät yhteistyötä tabloidilehtien kanssa tahratakseen Harryn ja Meghanin ja parantaakseen omaa mainettaan. Harryn odotettu kirja ilmestyy tiistaina.

9.1. 12:50 | Päivitetty 9.1. 17:33

Kuninkaallisen perheen hiljaisuus oli korvia huumaavaa brittitabloidi The Sunin joulukuussa julkaiseman kolumnin jälkeen, syytti prinssi Harry ITV-kanavan haastattelussa sunnuntaina.

Kolumnissa tv-persoona Jeremy Clarkson kertoi vihaavansa syvästi Harryn puolisoa, Sussexin herttuatarta Meghania.

Britannian luetuimpiin lehtiin kuuluva The Sun esitti kolumnista harvinaisen anteeksipyynnön ja poisti sen verkkosivuiltaan.

Harryn mukaan brittihovi ei ryhtynyt puolustamaan Meghania, vaikka koko maailma on odottanut jonkinlaista vastausta.

”Hiljaisuus on korvia huumaavaa”, hän sanoi ITV:n haastattelussa Britannian yleisradioyhtiön BBC:n mukaan.

Prinssi syytti uutistoimisto Reutersin mukaan kuninkaallisen perheen ”hypänneen petiin paholaisen” – tabloidilehdistön – kanssa tahratakseen Harryn ja Meghanin ja parantaakseen omaa mainettaan.

Harryn odotettu elämäkerta julkaistaan tiistaina.

Lue lisää: Kuohuttava ennakkopaljastus prinssi Harryn elämäkerrasta ennakoi mediakohua

Prinssin tv-esiintymistä arvioitiin brittimediassa muun muassa surulliseksi. Prinssi sai osakseen myös arvostelua.

”Loppuuko narina koskaan?” kysyi The Timesin arvion otsikko. Toimittajan mukaan tuo oli ilmiselvä kysymys, jota Harrylle ei haastattelussa esitetty.

Vaikka prinssi sanoi olevansa onnellisempi kuin koskaan, The Telegraph kuvaili hänen esiintymistään raivokkaaksi, puolustelevaksi ja surulliseksi. Kiehtova haastattelu oli lehden mukaan siinä mielessä, että se kertoi prinssin ajattelusta: ”Mikään ei ole Harryn syytä, ja melkein kaikesta voi syyttää lehdistöä.”

The Guardianin mukaan haastattelu ajanee asiansa: Harryn kirja myy miljoonia kappaleita ja hänen tarinansa vetoaa etenkin nuorempiin britteihin. Toisaalta se piirtää lehden arvion mukaan brittihovista niin surullisen kuvan, että jopa kuningatar Elisabet olisi ryhtynyt tasavallan kannattajaksi.

The Independentin arviossa ”oudon” haastattelun katsottiin tarjoavan jälleen yhden vilahduksen Britannian ”jäätävimmän” perheen elämään.

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat