”Täyttä hulluutta” – Lehti: Francis Ford Coppolan elokuvan kuvaukset täydessä kaaoksessa

Ohjaajalegenda Francis Ford Coppola sekä elokuvan päätähti Adam Driver kiistävät huhut jyrkästi.

Arvostettu elokuvaohjaaja Francis Ford Coppola rahoittaa Megalopolis-elokuvansa itse.

11.1. 12:20 | Päivitetty 11.1. 13:23

Legendaarisen ohjaajan Francis Ford Coppolan uuden Megalopolis-elokuvan kuvaukset ovat ajautuneet kaaokseen. Näin kirjoittaa The Hollywood Reporter, joka perustaa väitteen nimettömänä pysytteleviin sisäpiirilähteisiin. Coppola itse kiistää asian.

Kummisetä-ohjaajan uutta tieteiselokuvaa on kuvattu Atlantassa Yhdysvalloissa, ja kuvaukset ovat noin puolessa välissä. 83-vuotias Coppola on poikkeuksellisesti rahoittanut elokuvan itse, mistä ongelmat lehden mukaan juontavat.

Vuonna 2021 uutisoitiin, että Coppola laittaa intohimoprojektiinsa kiinni 120 miljoonaa dollaria eli noin 111 miljoonaa euroa. Sittemmin budjetti on paisunut ja tuotannosta kerrotaan lehdelle, että tällä hetkellä on epäselvää, voiko elokuvan tekeminen jatkua suunnitellusti.

Elokuva kertoo arkkitehdistä, joka aikoo rakentaa New Yorkin kaupungin uudestaan eräänlaiseksi utopiaksi hävityksen raunioille. Elokuvaan on saatu tähtiä pursuava näyttelijäkaarti: Adam Driver, Nathalie Emmanuel, Forest Whitaker, Laurence Fishburne, Jon Voight, Talia Shire, Shia LaBeouf, Jason Schwartzman ja Dustin Hoffman.

Lehden haastattelemien lähteiden mukaan budjetin paisuminen liittyy erikoistehosteiden käyttöön. Alun perin Coppola halusi elokuvaansa samanlaista virtuaalitehostetuotantoa kuin mitä hyödynnettiin esimerkiksi The Mandalorian -sarjassa. Tämä kävi kuitenkin liian haastavaksi ja kalliiksi, joten tuotannossa palattiin perinteisempään greenscreen-tekniikkaan.

Eräs tuotannon johtotason henkilö kommentoi The Hollywood Reporterille, että Coppola käyttää tällä hetkellä paljon enemmän rahaa kuin oli tarkoitus. ”Jos elokuvaa ei saada valmiiksi, se olisi hyvin karvas pala nieltäväksi.”

Joulukuussa Coppola antoi potkut lähes koko erikoistehostetiimilleen. Toisaalta tämä ei ole aivan ainutlaatuista, sillä ohjaaja jakoi lähtöpasseja myös Dracula-elokuvan tehostetiimille.

Potkujen lisäksi ihmisiä on myös irtisanoutunut. Tällä hetkellä elokuvalla ei ole lainkaan lavastuksen ja visuaalisen suunnittelun osastoa. Erään potkut saaneen tekijän edustaja kommentoi, että irtisanominen oli onni onnettomuudessa: ”Kuvauksissa oleminen oli täyttä hulluutta”.

Coppola kommentoi Deadline-lehdelle, että väitteet kaaoksesta ja paisuvasta budjetista ovat vääriä.

”Rakastan näyttelijöitäni, rakastan kaikkea, mitä saan tästä joka päivä. Olen pysynyt aikataulussa ja budjetissa, ja se on minulle tärkeää”, ohjaaja vakuuttelee lehdelle.

Hän myöntää, että joitain haasteita on ollut, mutta ei mitään sellaista draamaa kuin mitä lehtien sivuilla revitellään. Coppola sanoo, että on todistanut isompia budjetin ylityksiä aiempien elokuviensa kohdalla. Ohjaajan mukaan hän erotti visuaalisten tehosteiden ryhmän nimenomaan pysyäkseen budjetissa.

Coppola kertoo palkanneensa taiteellisen työryhmän johtoon (production designerin asemaan) Bradley Rubinin (The Mandalorian, Westworld).

Ohjaaja sanoo olevansa ”todella onnellinen” siitä, miten elokuva etenee. ”Näissä raporteissa ei koskaan sanota, keitä lähteet ovat, mutta heille minä sanon ha ha ha, odottakaapas vain”, hän sanoo Deadline-lehdelle ja jatkaa ylistämällä näyttelijöitään.

Myös päänäyttelijä Adam Driver kieltää lehden mukaan huhujen todenperäisyyden. ”Kaikki on hyvin täällä! En ole varma, mistä kuvauksista [Hollywood Reporterissa] puhutaan. En tunnista sitä. Olen ollut monissa kaoottisissa kuvauksissa, mutta tämä on kaukana siitä.”

Coppolan mukaan elokuva valmistuu keväällä 2023.

Oikaisu 11.1. klo 13.21: The Mandalorian on sarja, ei elokuva, kuten artikkelissa virheellisesti kirjoitettiin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat