Kadonneista kaupungeista kertova radiosarja ammentaa historiasta ja arkeologiasta

Jukka Kuosmasen radiosarja on edennyt jo toiselle tuotantokaudelleen.

Jukka Kuosmasen radiosarjassa perehdytään historiallisiin kadonneisiin kaupunkeihin.

12.1. 2:00 | Päivitetty 12.1. 8:44

Historia kiinnostaa. Jukka Kuosmasen Kadonneiden kaupunkien jäljillä -sarjan ensimmäisen kauden jaksoja kolmen vuoden takaa on kutakin kuunneltu Areenassa 69–80 tuhatta kertaa. Tuoreen toisen tuotantokauden jaksotkin saavat jo viisinumeroisia kuuntelijalukuja.

Sarja kertoo nimensä mukaisesti historiallisista kadonneista kaupungeista. Syitä autioitumiselle on moninaisia: sota, mereen vajoaminen tai yksinkertaisesti se, ettei kaupungille ollut enää käyttöä.

Mukana on tuttuja nimiä, kuten Babylon, Pompeji ja Ninive, mutta myös tuntemattomampia paikkoja, kuten egyptiläinen Kahun.

Asiantuntijahaastatteluissa avautuu historian lisäksi arkeologian käytännön työ. Laura Koson ja Tuomas Vauhkosen äänisuunnittelu ei tuo sisältöön mitään uutta, mutta elävöittää kuuntelukokemusta.

Jos sarja saa joskus lisää jatkoa, voisi harkita myös nykyisen urbanisaation aikakaudella autioituneita asuinalueita, kuten tällä sivulla viikko sitten arvostellussa Koyaanisqatsi-dokumentissa kuvattua Pruitt-Igoeta. Tai ehkä se olisi ihan oma sarjansa.

Kadonneiden kaupunkien jäljillä, Radio 1 klo 14.30

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat