Uusi suomalainen rikossarja siirtyy Sky Showtime -suoratoistopalveluun

Yhdysvaltalainen Sky Showtime on ostanut yksinoikeudet yhteensä 21:een HBO Maxin alkuperäissarjaan. Kaupan mukana myös uusi suomalainen ID-työnimellä kulkeva rikossarja siirtyy HBO Maxilta Sky Showtime-suoratoistopalvelulle.

Beforeigners-sarjassa näytellyt Krista Kosonen kuvattiin sarjan ensi-illassa Helsingissä elokuussa 2019. Nyt norjalaissarja siirtyy HBO Maxilta Sky Showtime -palveluun.

11.1. 16:56

Suoratoistopalvelu Sky Showtime kertoo ostaneensa oikeudet 21:een HBO Maxin alkuperäissarjaan.

Ohjelmakaupan mukana suoratoistopalveluun siirtyvät muun muassa uusi suomalainen ID-työnimellä kulkeva rikossarja ja kaksi muuta HBO Maxin uutta alkuperäissarjaa sekä lukuisia HBO Maxin aikaisempia eurooppalaisia alkuperäistuotantoja.

AJ Annilan ohjaama ID on kuusiosainen rikossarja, joka kertoo suomalaisesta Emma-nimisestä taidepetosten tutkijasta. Emma joutuu luomaan peitehahmon soluttautuakseen tukholmalaiseen huutokauppayhtiöön.

Sarjan oli määrä olla ensimmäinen suomalainen tuotanto HBO Maxille, joka aloitti toimintansa Suomessa lokakuussa 2021.

Lue lisää: HBO Maxin ensimmäisen suomalaisen draamasarjan ohjaa AJ Annila

HBO Nordicin korvannut HBO Max lanseerattiin Suomessa lokakuussa 2021, jolloin palveluun luvattiin sisältöä eurooppalaisilta tekijöiltä. HS uutisoi heinäkuussa, että suoratoistopalvelu lopettaa pohjoismaisten, keskieurooppalaisten ja turkkilaisten alkuperäissarjojen tuotannon.

Yhtiö kertoi tuolloin, että tuotannossa olevat sarjat viimeistellään ja joitain sarjoja saatetaan myydä muille alustoille.

Syynä päätökseen olivat HBO:n omistaneen Warner Median ja toisen mediajätin Discoveryn yhdistyminen, jota seurasivat lähes kolmen miljardin euron säästöt.

Sky Showtime on yhdysvaltalaisten Comcastin ja Paramount Globalin yhteishanke. Entinen Paramount+ korvautui syksyllä Sky Showtime -nimisellä suoratoistopalvelulla, kun uusi palvelu lanseerattiin Suomessa ja muualla Euroopassa. Nyt tehty kauppa laajentaa merkittävästi suoratoistopalvelun alkuperäissarjojen tarjontaa.

Kaupan mukana Sky Showtimelle siirtyy myös muun muassa norjalainen Beforeigners, jossa suomalainen Krista Kosonen näytteli merkittävän roolin. Muita kaupan mukana siirtyneitä pohjoismaisia sarjoja ovat esimerkiksi tanskalainen Kamikaze sekä ruotsalainen Lust.

Uusista alkuperäissarjoista Sky Showtimelle siirtyvät suomalaisen ID:n lisäksi tsekkiläis-slovakialainen The Winner sekä puolalainen Warszawianka. Suoratoistopalvelun mukaan sarjat ovat jo valmistuneet ja niiden on määrä saada ensi-iltansa tämän vuoden aikana.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat