Yksi ”alkuperäisistä huippu­malleista”, Tatjana Patitz, on kuollut 56-vuotiaana

Tatjana Patitz kuoli keskiviikkona Kaliforniassa 56-vuotiaana rintasyöpään.

Tatjana Patitz hymyili valokuvaajille Hampurissa vuonna 2006.

11.1. 23:21 | Päivitetty 12.1. 12:21

Saksalainen huippumalli ja näyttelijä Tatjana Patitz on kuollut 56-vuotiaana, kertoo muun muassa muotilehti Vogue.

Patitz kuoli rintasyöpään, hänen agenttinsa kertoi People-lehdelle.

Patitz syntyi vuonna 1966 Saksan Hampurissa virolais-saksalaiseen perheeseen. Osan lapsuudestaan hän vietti Etelä-Ruotsissa Skanörissä.

Patitzin malliura alkoi vuonna 1983, kun hän oli 17-vuotias. Hän osallistui mallikilpailuun Tukholmassa ja sijoittui kolmanneksi. Palkintona oli matka Pariisin ja määräaikainen mallisopimus. Patitzilla kesti kuitenkin vielä vuosia, ennen kuin kunnon töitä alkoi tulla tarjolle.

Käänteentekevä hetki tapahtui vuonna 1988, kun saksalainen valokuvaaja Peter Lindbergh kuvasi Patitzin yhdessä viiden muun mallin kanssa, kertoo Vogue. Kuvassa White Shirts: Six Supermodels, Malibu mallit poseeraavat valkoisissa kauluspaidoissa. Lindbergh kuvasi viisi kuvassa ollutta mallia myös tammikuun 1990 brittiläisen Voguen kanteen.

Englantilainen poplaulaja ja lauluntekijä George Michael huomasi kansikuvan ja pyysi malleja esiintymään Freedom! '90 -hittikappaleensa musiikkivideolla. Videolla esiintyneistä naisista tuli alansa huippuja, kansainvälisesti tunnettuja huippumalleja, joita kutsutaan myös ”alkuperäisiksi huippumalleiksi”.

Patitz esiintyi uransa aikana merkittävissä muotilehdissä, Voguen lisäksi muun muassa Ellessä. Hän toimi mallina esimerkiksi Chanelille, ja näytteli Sean Conneryn kanssa Nouseva aurinko -elokuvassa (1993).

Patitz asui aikuiselämästään ison osan Yhdysvaltain Kaliforniassa. Hän kuoli Kaliforniassa. Patitzilla oli yksi lapsi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat