Brit Awards luopui suku­puolitetusta parhaan artistin palkinnosta, nyt kaikki ehdokkaat ovat miehiä

Harry Styles ja indierock-yhtye Wet Leg keräsivät eniten ehdokkuuksia. Naisten unohtaminen parhaan artistin kategoriasta on herättänyt arvostelua.

Harry Styles on yksi viidestä ehdokkaasta parhaan artistin kategoriassa.

13.1. 15:26

Britannian musiikkialan isoin palkintogaala Brit Awards luopui viime vuonna parhaan mies- ja naisartistin kategorioista ja korvasi ne parhaan artistin kategorialla.

Vuoden 2023 gaalassa kaikki kyseisen kategorian ehdokkaat ovat miehiä: Central Cee, Stormzy, Fred Again, George Ezra ja Harry Styles. Sukupuolitetuista kategorioista luovuttiin vuoden 2022 gaalan kohdalla, kun heräsi kritiikkiä siitä, ettei suosittu popartisti Sam Smith voisi olla ehdolla kummassakaan kategoriassa. Smith on muunsukupuolinen.

Miesvaltainen ehdokkuuskategoria on herättänyt ihmetystä ja arvostelua sosiaalisessa mediassa, sillä esimerkiksi Little Simz, Charli XCX ja FKA Twigs julkaisivat vuonna 2022 kehutut albumit.

Eniten ehdokkuuksia Brit Awardsissa keräsi Harry Styles sekä indie-tulokas Wet Leg. Molemmat saivat neljä ehdokkuutta.

Kaikista ehdokkaista naisartisteja tai naisjohtoisia yhtyeitä oli 33 prosenttia, kirjoittaa The Guardian. Wet Legin lisäksi ainoa useamman ehdokkuuden naisartisti on tuottaja Eliza Rose.

Viime vuonna ensimmäisen sukupuolineutraalin parhaan artistin kategorian voitti Adele.

”Ymmärrän, miksi tämän palkinnon nimeä on muutettu, mutta rakastan olla nainen ja naisartisti”, hän sanoi palkintopuheessaan BBC:n mukaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat