Tintti-sarjakuva­piirros saattaa nousta huuto­kaupassa maailman kalleimmaksi

Tintti Amerikassa -sarjakuvan kansikuvituksen hinnaksi on arvioitu kahdesta kolmeen miljoonaa euroa.

Sarjakuvataiteilija Hergén alkuperäinen piirros Tintti Amerikassa -sarjakuvan kannesta huutokaupataan Pariisissa helmikuussa.

13.1. 16:18

Belgialaisen sarjakuvataiteilija Hergén luoma alkuperäinen piirretty kansi Tintti Amerikassa -sarjakuvasta huutokaupataan Pariisissa helmikuussa.

Uutistoimisto AFP:n mukaan vuonna 1942 piirretyn mustavalkoisen kuvituksen hinta nousee arvioilta 2,2–3,2 miljoonaan euroon.

Jos hinta nousee yli 3,2 miljoonaan euroon, se nousisi maailman kalleimmaksi sarjakuvataideteokseksi. Aiempaa ennätystä pitää niin ikään kuvitus alkuperäisestä Tintti-kannesta teoksesta Sininen Lootus vuonna 2021.

Arvioidaan, että ennätys menee rikki, koska Tintti Amerikassa on paljon suositumpi ja tunnetumpi teos.

”Tässä puhutaan piirroksista, jotka kuuluvat taidehistoriaan”, huutokauppa Artcurialin johtaja Vinciane de Traux sanoo. Hänen mukaansa Hergé on Rene Magritten ohella Belgian tärkein taiteilija.

Kuvassa Amerikan alkuperäiskansan päällikköhahmo osoittaa syyttävästi paluun sidottua Tinttiä.

De Trauxin mukaan se on kompositioltaan ja kooltaan paljon vaikuttavampi kuin Sinisen Lootuksen kansikuva. Kuva on ollut esillä näyttelyissä Pariisissa ja Lausannessa.

Oikaisu 16.1. klo 10.20: Aiempaa ennätystä pitää hallussaan Sinisen Lootuksen kansikuvitus, ei Sinisen Laguunin, kuten artikkelissa virheellisesti kerrottiin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat