Filosofian roolia yhteiskunnassa pohditaan yleisölle avoimessa keskustelutilaisuudessa

Torstaina käytävä keskustelu sodasta, rauhasta ja filosofien tehtävästä sodan aikana on nähtävänä myös suorana lähetyksenä.

Filosofit Thomas Wallgren ja Leila Haaparanta puhuvat torstaina yliopiston Tiedekulmassa sodasta, rauhasta ja filosofien tehtävästä. Mukana on myös Mikko Salmela, puhetta johtaa Sami Pihlström.

17.1. 14:11

Suomessa on historiallisesti ollut vahva yhteiskunnallisesti osallistuvan filosofian perinne.

Mikä filosofian rooli yhteiskunnassa on nyt ja mikä on filosofian tehtävä sodan aikana? Muun muassa näitä kysymyksiä pohditaan torstaina ja perjantaina Helsingissä järjestettävässä Suomen Filosofisen Yhdistyksen (SFY) tilaisuudessa. Yleisölle avoin kollokvio käynnistää samalla yhdistyksen 150-vuotisjuhlavuoden.

Tilaisuudessa puhuvat mm. filosofit Ilkka Niiniluoto, Esa Saarinen, Sara Heinämaa, Matti Häyry, Henrik Rydenfelt, Elisa Aaltola ja Arto Laitinen Helsingissä Tieteiden talossa.

Tiedekulmassa sodasta, rauhasta ja filosofien tehtävästä sodan aikana puhuvat torstaina Mikko Salmela, Leila Haaparanta ja Thomas Wallgren. SFY:n puheenjohtaja Sami Pihlström johtaa keskustelua, joka on nähtävänä myös suorana lähetyksenä.

Suomen Filosofinen yhdistys perustettiin vuonna 1873. Yhdistyksen puheenjohtajina on historian aikana toiminut jopa neljä akateemikkoa, Eino Kaila, Oiva Ketonen, Georg Henrik von Wright ja Ilkka Niiniluoto. Yhdistys julkaisee vuosikirjaa Ajatus, johon kootaan korkeatasoisia filosofisia artikkeleita.

SFY:n juhlakollokvio 19.1. klo 10–16 ja 20.1. klo 9.30–17.30 Tieteiden talo (Kirkkokatu 6), sekä 19.1. klo 17–19 Tiedekulma (Yliopistonkatu 4). Striimi Tiedekulman keskustelusta verkossa osoitteessa tiedekulmamedia.helsinki.fi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat