Vakavasta tapaturmasta toipuva Osmo Vänskä johtaa Sinfonia Lahtea pyörätuolista

Osmo Vänskä johtaa ensi viikon torstaina Sinfonia Lahden konsertin pyörätuolissa istuen. Hän sai murtumia lonkkaansa ja olkapäähänsä pudottuaan tikapuilta betonilattialle.

Kapellimestari Osmo Vänskä Musiikkitalolla Helsingissä 7. helmikuuta 2013.

17.1. 15:05

Kapellimestari Osmo Vänskä toipuu vakavasta tapaturmasta ja johtaa ensi viikon torstaina Sinfonia Lahden konsertin pyörätuolissa istuen. Vänskä joutui tapaturmaan 6. joulukuuta ollessaan tyttärensä ja tyttärentyttärensä kanssa lasten sisäleikkipuistossa Suomessa.

Vänskä kertoo pudonneensa tikapuilta betonilattialle ja saaneensa murtumia lonkkaansa sekä olkapäähänsä. Vänskä leikattiin Helsingissä Töölön sairaalassa.

”Leikkaus kesti kymmenen tuntia, ja lääkärit arvioivat toipumisen vievän kuusi kuukautta. Minulla ei ole edes teoreettista mahdollisuutta seistä, mutta yritän käyttää johtaessani vain kättä enkä olkavartta lainkaan”, Vänskä kertoi STT:lle.

Lahden konsertin jälkeen Vänskä matkustaa Reykjavikiin, jossa hänen on tarkoitus johtaa seuraavalla viikolla Islannin sinfoniaorkesterin konsertti. Vänskä kertoo joutuneensa perumaan useita työtehtäviä tapaturman vuoksi.

Vänskän, 69, menestyksekäs kansainvälinen ura alkoi hänen toimiessaan Sinfonia Lahden ylikapellimestarina vuosina 1988–2008.

Sinfonia Lahden ensi viikon Paluu-konsertissa Vänskä johtaa itse säveltämänsä alkusoiton, Kurt Weillin viulukonserton ja Ludwig van Beethovenin kolmannen sinfonian. Viulusolistina on Vänskän vaimo Erin Keefe.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat