Näyttelykierroksella on tarjolla värikylpyjä, lämpöisiä villapaitoja ja talvikelejä

Viikon näyttelysuosituksissa väri on valoa ja vanha kotikaupunki tallentuu maalauksiin.

Liisa Lounila: Stratosphere Revisited, 2023

20.1. 13:56

Liisa Lounilan teoksissa väri on valoa: koko galleria leimuaa punaista, vihreää ja sinistä. Lounila tallensi kymmenen vuotta sitten Las Vegasissa kasinon äänimaisemaa. Helsinki Contemporaryssa pelikoneiden kilinä on muuttunut taianomaiseksi helinäksi, joka sulkee galleriavieraan värin sisään.

Liisa Lounila 12.2. saakka Helsinki Contemporaryssa, helsinkicontemporary.com

Kaija Hinkula, Sketching Realities (Shimmer), 2023.

Värikäs puhuri

Tuulenpuhuri heittää veistoksen nurin Kaija Hinkulan näyttelyssä. Hinkula kutsuu väreistä ja selkeistä muodoista syntyvää taidettaan fantastiseksi minimalismiksi. Siinä vakavahenkisenä pidetty minimalismi on humoristista, yllättävää ja leikkisää.

Kaija Hinkula 26.2. saakka HAM-galleriassa, hamhelsinki.fi

Kalle Turakka Purhonen: Maaliskuu Etolantalolla, 2022.

Kaupunkikuvia

Kalle Turakka Purhonen muutti takaisin lapsuutensa kotikaupunkiin Porvooseen ja tutustui kotikulmiinsa uudelleen maalaamalla. Ulkomaalauksen traditio toistuu teoksissa sympaattisena. Vuodenajan vaihtumisen voi huomata muun muassa syksyllä puistossa nautituista makkaraperunoista ja siitä, kuinka talven tullen räntä rähmii maalarin paperille tämän tallentaessa porvoolaisia loskasäässä.

Kalle Turakka Purhonen 5.2. saakka Huuto-galleriassa, galleriahuuto.fi

Leena Nio: Composition with a lemon sweater and a ponytail, 2022.

Lempipaitoja

Villapaitojen ja pörröisten neuletakkien silmukat nuhjaantuvat haituvaisiksi Leena Nion uudessa teoskokonaisuudessa. Lyömättömänä kerrosmaalarina Nio kuvaa taitavasti tekstuuria. Käytössä kauhtunut pusero on tallennettu teoksiin taiten: vain lempipaita voi vanua niin pehmeäksi, että sen silkkisyyden voi tuntea pelkästään paidan kuvaa vilkaisemalla.

Leena Nio 12.2. saakka Galerie Forsblomilla, galerieforsblom.com

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat