Mediayhtiö Buzzfeed alkaa käyttää teko­älyä sisällön tuotannossa, osake kallistui lähes 120 prosenttia

Yhtiön toimitusjohtajan mukaan tekoälyn ei ole tarkoitus syrjäyttää toimittajien roolia.

Buzzfeed on rakentanut toimintaansa erityisesti niin kutsuttujen viraalien, sosiaalisessa mediassa leviävien artikkelien varaan.

27.1. 15:56

Yhdysvaltalainen mediayhtiö Buzzfeed käyttää jatkossa tekoälyä esimerkiksi visailujen tuotannossa, kertoo muun muassa The Wall Street Journal.

Mediayhtiön mukaan se käyttää OpenAI -teknologiayhtiön julkista API (application programming interface) -sovellusta tulevaisuudessa kehittääkseen esimerkiksi sivustolla julkaistavia visoja ja kohdentaakseen sisältöjään lukijoilleen entistä tarkemmin.

The Wall Street Journalin mukaan yhtiön toimitusjohtaja Jonah Peretti kertoi yhtiön henkilöstölle lähettämässään tiedotteessa torstaina, että tekoälyn roolia yhtiön toimituksellisen ja liiketoiminnallisen työn kehittämisessä on määrä kasvattaa tämän vuoden kuluessa.

Perettin mukaan tekoälyn avulla Buzzfeed voisi parantaa sisältöjään ja tehdä niistä lukijoilleen entistä henkilökohtaisempia. Hänen mukaansa tekoälyn ei ole tarkoitus syrjäyttää toimittajien roolia luovissa prosesseissa ja ideoinnissa.

Yhtiön tiedotteen mukaan Buzzfeed keskittyy journalistisessa toiminnassaan yhä ihmisten tekemään työhön. Perettin mukaan uudistuksella ei ole tarkoitus säästää kustannuksia.

Viime vuonna Buzzfeed kertoi pienentävänsä uutistoimintaansa ja vähentävänsä sen henkilökuntaa uutistoiminnan tappiollisuuden vuoksi.

Lue lisää: CNBC: Sijoittajat painostavat media­yhtiö Buzzfeediä lakkauttamaan uutis­toimintansa

Vuonna 2006 perustettu Buzzfeed on rakentanut toimintaansa erityisesti niin kutsuttujen viraalien, sosiaalisessa mediassa leviävien artikkelien varaan. Yhtiö tekee yhteistyötä Facebookin emoyhtiön Metan kanssa.

Uutiset olivat sijoittajien mieleen. Torstaina, jolloin uutiset tekoälyn käytöstä ja Metan kanssa syventyvästä yhteistyöstä tulivat julki, Buzzfeedin osake kallistui lähes 120 prosenttia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat