Muotitalo Gucci nimesi uuden pää­suunnittelijan ylistystä saaneen Alessandro Michelen tilalle

Muotitaloa uudistaneen Alessandro Michelen erosta ilmoitettiin marraskuussa ilman tietoa uudesta luovasta johtajasta.

Guccin uusi pääsuunnittelija Sabato De Sarno tulee Valentinolta.

28.1. 10:54

Perinteikäs muotitalo Gucci on nimittänyt uudeksi luovaksi johtajakseen Sabato De Sarnon.

Napolilaissyntyinen De Sarno on työskennellyt aikaisemmin Pradalla, Dolce & Gabbanalla ja vuodesta 2009 lähtien Valentinolla. Siellä hän on vastannut sekä miesten että naisten mallistoista.

Luksusyhtiö Keringin omistama Gucci ilmoitti marraskuussa, että sen luovana johtajana työskennellyt Alessandro Michele jättää muotitalon seitsemän vuoden jälkeen.

Michele onnistui rummuttamaan Guccin brändin ympärille uutta innostusta yhdistämällä yli satavuotiaan yrityksen klassikkoasemaan nykyaikaisempaa otetta. Hänen uudistuksiinsa kuuluivat muun muassa vähemmän sukupuolittunut lähestymistapa – Gucci alkoi vuonna 2017 esitellä naisten ja miesten mallistonsa yhdessä – sekä paikoitellen jopa ylitsepursuava printtien ja värien käyttö, joka oli kuin luotu sosiaalisen median näkyvyyttä varten.

Michele käynnisti myös yllättävinä pidettyjä yhteistyöhankkeita esimerkiksi Adidaksen kanssa sekä eräänlaisen brändivaihtoprojektin muotitalo Balenciagan kanssa.

Michelen kaudella Gucci miltei kolminkertaisti liikevaihtonsa 9,7 miljardiin euroon. Kasvutahti oli kuitenkin hidastunut viime vuosina. Lokakuussa kerrottiin, ettei kolmannen vuosineljänneksen myynnin kasvu vastannut analyytikkojen odotuksia. Alalla arvioitiin sen johtuvan paitsi pandemiasta myös yleisestä ”brändiväsähdyksestä”.

Gucci kertoo De Sarnon esittelevän ensimmäisen kokoelmansa Milanon muotiviikolla syyskuussa 2023.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat