Cellofest tuo Helsinkiin kanta­esityksiä ja Oodin ilmais­konsertteja

Kantaesityksiä ovat säveltäneet Jean-Baptiste Barrière, Cecilia Damström ja sellisti-säveltäjä Alisson Kruusmaa.

Jonathan Roozeman avaa Cellofest-festivaalin ilmaiskonsertit Oodissa keskiviikkona klo 12.

30.1. 11:51

Kolmas Cellofest-festivaali avautui Helsingissä maanantaina Alban Gerhardtin mestarikurssilla ja tiistaina kuullaan Helsingin kamariorkesterin konsertti Johanneksen kirkossa, solistina Leonardo Chiodo.

Keskiviikkona Jonathan Roozeman aloittaa Oodin ilmaiskonsertit J. S. Bachin soolosellosarjalla nro 1. Ilmaiskonsertteja on Oodissa päivittäin klo 12 tiistaihin 7. helmikuuta asti, ja muita solisteja ovat esimerkiksi Beata Antikainen ja Senja Rummukainen.

Temppeliaukion kirkossa keskiviikkona 1. helmikuuta kuullaan kolme kantaesitystä. Ranskalainen nykysäveltäjä Jean-Baptiste Barrière on versioinut 1700-luvun alkupuolella vaikuttaneen barokin ajan säveltäjäkaimansa kahdelle sellolle sävelletyn h-mollisonaatin viimeisistä osista teoksen sellolle ja elektroniikalle. Kantaesityksiä kuullaan myös Cecilia Damströmiltä ja sellisti-säveltäjä Alisson Kruusmaalta.

Taiteelliset johtajat ovat Martti Rousi ja Laura Martin. Osan konserteista näkee myös suoratoistona. Koko ohjelma löytyy tämän linkin takaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat