Ozzy Osbourne peruu kaikki esiintymisensä, oli tulossa touko­kuussa Helsinkiin

Onnettomuudet ja Parkinsonin tauti ovat vieneet metalliveteraanin huonoon kuntoon.

Ozzy Osbourne Black Sabbathin jäähyväiskiertueen konsertissa Helsingin Kaisaniemessä kesällä 2016.

1.2. 11:01

Rockartisti Ozzy Osbourne vetäytyy esiintymislavoilta. 74-vuotias brittiläinen metallimusiikin veteraani ilmoitti keskiviikkona Twitterissä peruuttavansa kaikki tulevat esiintymisensä.

Osbourne on toipunut hitaasti selkärankavammoista, joita hän sai kaaduttuaan kotonaan vuonna 2019. Hän loukkaantui aiemmin vakavasti jo vuonna 2003 mönkijäonnettomuudessa. Lisäksi terveydentilaa on heikentänyt vuonna 2019 diagnosoitu Parkinsonin tauti.

Lehtitietojen mukaan Osbournen kunto on heikentynyt merkittävästi, ja hän on joutunut liikkumaan avustajan kanssa.

Ozzy Osbournen oli määrä lähteä Euroopan-kiertueelle yhdessä Judas Priestin kanssa tänä keväänä ja esiintyä toukokuussa myös Helsingissä. Kiertue piti tehdä alun perin jo vuonna 2019, mutta sen ajankohtaa siirrettiin myöhemmäksi useaan kertaan, viimeksi koronapandemian ja Venäjän aloittaman hyökkäyssodan aiheuttamien muutosten takia.

Faneille osoittamassaan viestissä Osbourne sanoo, ettei olisi koskaan kuvitellut, että kiertueiden aika päättyisi hänen osaltaan tällä tavalla.

Vaikka laulaja kertoo, että hänen taustavoimansa tutkivat, miten hän voisi tehdä esiintymisiä ilman maasta ja kaupungista toiseen matkustamista, on entistä todennäköisempää, että Ozzy Osbournen keikkailu on pysyvästi ohi.

Ozzy Osbourne nousi suosioon ja raskaan rockin edelläkävijäksi vuonna 1969 perustetun Black Sabbathin laulusolistina ja jatkoi uraansa 1980-luvun alusta lähtien sooloartistina. Hän esiintyi viimeksi Suomessa Hyvinkään Rockfestissä kesällä 2018.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat