Dr. Phil -sarja loppuu 21 vuoden jälkeen

Psykologi Phil McGrawin vetämä talk show on ollut kauan yksi Yhdysvaltain suosituimmista keskusteluohjelmista.

Dr. Phil eli Phil McGraw (s. 1950) kuvattuna vuonna 2017.

1.2. 18:54

Suosittu amerikkalainen keskusteluohjelma Dr. Phil loppuu tänä keväänä, 21 vuoden jälkeen. Nyt Yhdysvalloissa käynnissä oleva kausi jää siis sarjan viimeiseksi. Televisioyhtiö CBS Media Ventures tiedotti asiasta tiistaina. Asiasta ovat uutisoineet monet mediat, kuten The Hollywood Reporter ja BBC.

Dr. Phil on psykologi Phil McGrawin vetämä talk show, jossa eri vieraat kertovat henkilökohtaisista ongelmistaan ja McGraw antaa heille neuvoja. Vakavia asioita käsittelevä mutta viihteellinen Dr. Phil on ollut kauan yksi Yhdysvaltain suosituimmista keskustelu­ohjelmista.

McGraw, 72, kertoo tiedotteessa olevansa ylpeä sarjastaan, mutta että ”on niin paljon muutakin”, mitä hän haluaa vielä urallaan tehdä.

Psykologian tohtorin McGrawin televisioura alkoi 1990-luvulla toisesta huippu­suositusta keskusteluohjelmasta, The Oprah Winfrey Show´sta, jossa McGraw oli vakiovieras. Oman ohjelmansa hän sai Oprah Winfreyn avulla vuonna 2002. Dr. Phil -sarja teki McGrawista miljoonien ihmisten tunteman tv-kasvon.

Ohjelma on saanut vuosien varrella myös kritiikkiä. Jo vuonna 2004 yhdysvaltalainen mielenterveys­järjestö moitti McGrawin vierailleen antamia neuvoja yksinkertaistetuiksi ja haitallisiksi. 2016 herätti laajaa paheksuntaa jakso, jossa vieraili näyttelijä Shelley Duvall, sillä jaksoa pidettiin mielenterveysongelmista kärsivän Duvallin hyväksikäyttönä.

Viime vuonna Buzzfeed julkaisi artikkelin, jossa Dr. Philin työntekijät syyttivät ohjelmaa myrkyllisestä työympäristöstä. Ohjelman tekijät kiistivät syytökset.

CBS Media Venturesin tuottama Dr. Phil on syndikoitu sarja, eli sitä ovat Yhdysvalloissakin esittäneet monet eri kanavat.

Suomessa sarjaa on nähty Nelosella.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat