Beyoncé julkisti Euroopan-kiertueensa, lähin konsertti on Tukholmassa

Yhdeksässä sarjassa Grammy-ehdokkaana oleva supertähti ei tule Suomeen.

Beyonce teki Euroopan kiertueen viimeksi kuusi ja puoli vuotta sitten. Kuva on Milanon konsertista heinäkuussa 2016.

2.2. 12:46

Beyoncé julkisti keskiviikkoiltana tulevan maailmankiertueensa ohjelman. Kiertueen ensimmäinen osa on touko-kesäkuussa Euroopassa, minkä jälkeen keikat jatkuvat Pohjois-Amerikassa.

Viimevuotisen albumin mukaan Renaissanceksi nimetty kiertue käynnistyy 10. toukokuuta Tukholman Friends Arenalta. Se on myös suomalaisille lähin konsertti, sillä muissa Pohjoismaissa Beyoncé ei tällä kiertueella pysähdy.

Seuraavaksi lähin mahdollisuus on 21. kesäkuuta Hampurin Volkparlkstadiumilla. Kaikki Euroopan kiertueen keikat ovat suurilla jalkapallostadioneilla.

Beyoncé esiintyi tammikuussa ensimmäistä kertaa neljän vuoden tauon jälkeen. Paluukeikka järjestettiin Dubaissa, ja osa faneista arvosteli esiintymispaikan valintaa, sillä Arabiemiraateissa sijaitseva Dubai noudattaa äärimmäisen tiukkoja uskonnollisia lakeja ja homoseksuaalisuuden vastaisia sääntöjä.

Beyoncé on yksi popkulttuurin keskeisistä suunnannäyttäjistä ja vaikuttajista, tunnettu feministi ja afroamerikkalaisen kulttuurin merkittävä puolustaja.

Varhain maanantainaamuna Suomen aikaa jaettavissa Yhdysvaltain ääniteteollisuuden Grammy-palkinnoissa Beyoncé on ehdolla peräti yhdeksässä sarjassa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat