James Cameron myöntää, että Titanicin Jack olisi voinut ehkä sittenkin pelastautua

Titanic-elokuvan rakastavaisista selvisi vain Rose, Jack kuolee hyiseen mereen. Faneja puhuttanut loppukohtaus sai elokuvaohjaaja James Cameronin tutkimaan, olisiko Jack voinut jäädä henkiin.

Leonardo DiCaprion ja Kate Winsletin tähdittämän Titanic-elokuvan loppukohtaus on puhuttanut faneja vuosikymmeniä. Olisiko Jack voinut jäädä henkiin?

5.2. 12:14

Jack olisi sittenkin voinut mahdollisesti pelastautua.

Elokuvaohjaaja James Cameron halusi päättää fanien vuosikymmeniä kestäneet spekulaatiot siitä, olisiko Leonardo DiCaprion esittämä Jack sittenkin voinut pelastautua Titanic-elokuvan viimeisessä kohtauksessa.

Joulukuussa 2022 Cameron kertoi päättäneensä todistaa tieteellisesti, ettei elokuvan miessankari olisi voinut selviytyä laivaturmasta hengissä. Cameron kertoi tutkineensa Jackin ja Kate Winsletin esittämän Rosen viimeisiä yhteisiä hetkiä tieteellisessä kokeessa erilaisilla menetelmillä.

Asiasta kertoi yhdysvaltalainen viihdelehti Variety.

Cameronin mukaan tutkijat valjastivat kaksi Winsletin ja DiCaprion kokoista stunthenkilöä antureilla, ja sen jälkeen heidät laitettiin jäiseen veteen.

”Testasimme eri menetelmillä, miten he olisivat selviytyneet, ja vastaus oli hyvin selvä: vain toinen heistä selviytyi”, Cameron sanoi tuolloin.

Tieteellisestä tutkimuksesta kerrotaan yksityiskohtaisesti National Geographicin tulevassa erikoisohjelmassa ”Titanic: 25 vuotta myöhemmin James Cameronin kanssa”.

Alunperin Cameron kertoi lehdistölle oikeuslääketieteellisen analyysin vahvistaneen, että vain yksi olisi voinut selvitä ovilautalla. National Geographicin ohjelmassa ohjaaja kuitenkin myöntää, että on mahdollista, että Jack olisi voinut jäädä henkiin.

Ensimmäisen testin mukaan Jack ja Rose eivät olisi selvinneet, jos kumpikin olisi noussut lautalle.

Lautalla olisi kyllä ollut tilaa, mutta se olisi laskeutunut jääkylmään veteen.

Cameron testasi myös mahdollisuutta, jossa Jack ja Rose asetettiin lautalle niin, että heidän yläkehonsa pysyivät poissa vedestä. Tämä asento olisi säästänyt yläkehon tärkeitä elimiä. Molempien mahdollisuudet selviytyä kasvoivat tässä vaihtoehdossa.

Vaihtoehtoa kokeilleet stuntit olivat kuitenkin hyvin levänneitä ja pystyivät tukemaan ylävartaloaan pidemmän aikaa. Elokuvassa Jack ja Rose olivat puolestaan käyneet uuvuttavia vaiheita ennen lautalle joutumista. Todennäköisesti heidän kestävyytensä ei olisi riittänyt lautalla sinnittelyyn.

Kolmannessa testissä Cameron pyysi stuntteja rasittamaan itseään samoin kuin Jack ja Rose elokuvassa ennen lautalle joutumista. Hän lisäsi myös elokuvaan sisältymättömän hetken: Rose antaa Jackille pelastusliivit.

Tässä vaihtoehdossa Jack olisi saattanut selvitä siihen asti, kun pelastusvene pääsi paikalle. Cameron kuitenkin toteaa, että vaikka Jack olisi voinut jäädä henkiin, muuttujia olisi ollut paljon.

Cameronin mukaan Jackin ajatus oli kuitenkin se, ettei tämä aio tehdä mitään, mikä vaarantaisi Rosen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat