Lehti: Squid Gamesta tehtiin tosi-tv-versio, kisaajat kertovat ikävistä oloista

Brutaaliin draamasarjaan perustuvan reality-kisan kilpailijat ovat raportoineet kylmyydestä, nälästä ja pyörtymisistä ensimmäisen haasteen aikana.

Korealaisessa Squid Game -sarjassa kilpailijat taistelevat suuresta rahasummasta, jonka voi voittaa vain yksi. Muut kuolevat.

4.2. 13:19 | Päivitetty 4.2. 13:41

Britannian Bedfordissa on kuvattu tammikuussa valtavaa tositelevisio-spektaakkelia, väkivaltaiseen Netflix-sarjaan perustuvaa Squid Game: The Challenge -sarjaa – sekin Netflixin tilauksesta.

Kisaan osallistuu huimat 456 kilpailijaa, jotka kamppailevat 4,56 miljoonan dollarin (4,21 miljoonan euron) voittopotista.

Kuten Squid Game -draamasarjassa myös siihen pohjaavassa realityssa osallistujat suorittavat erilaisia tehtäviä, ja kisaajia eliminoidaan pelin edetessä. Mutta toisin kuin fiktioversiossa eliminointi ei tarkoita realityssa tietenkään kuolemaa.

Mutta ilmeisesti olosuhteet ovat olleet silti erittäin haastavia kilpailijoille, kirjoittaa Variety. Lehti on haastatellut kolmea nimettömänä pysyvää kilpailijaa.

Ilmeisesti tehtäviä on imitoitu suoraan draamasarjasta. Ainakin Varietyn haastattelemat kilpailijat kertovat, että ensimmäinen haaste oli niin sanottu liikennevalopeli. Siinä joukko kilpailijoita yrittää juosta kohti suurta laulavaa ”tappajanukkea” ja jähmettyä paikoilleen, kun nukke kääntyy.

He raportoivat, että luvattu kahden tunnin peli venyi joidenkin kilpailijoiden kohdalla lähes seitsemän tunnin koitokseksi kylmissä olosuhteissa. Kuvauspäivänä lämpötila oli laskenut nollan tienoille, ja kisaajilla oli päällään vain verryttelyasut.

Kilpailijoiden oli oltava myös pitkiä aikoja täysin liikkumatta, välillä jopa lähes puolen tunnin ajan, kisaajat raportoivat. Lehden mukaan useita kilpailijoita pyörtyi kuvauksissa.

Yksi kilpailija kertoi, että kisaajia alkoi jossain vaiheessa ”putoilla kuin kärpäsiä”. Netflixin mukaan kolme ihmistä tarvitsi ensiapuryhmän apua kuvausten aikana.

”Kuvausolosuhteet olivat täysin epäinhimilliset, eikä niillä ollut mitään tekemistä itse kisan kanssa”, yksi kilpailijoista sanoo lehdelle.

Tabloid-lehti The Sun uutisoi tuoreeltaan kuvausten olosuhteista dramaattisin sanankääntein ”Squid Gamen kauhuista” . Netflix vastasi uutisointiin tiedotteella, jossa se kiisti väitteet, joiden mukaan kisaajia tai henkilökuntaa olisi asetettu minkäänlaiseen vaaraan kuvauksissa. Netflix myönsi, että kuvauspaikalla oli kylmä, mutta ”kisaajat olivat valmistautuneet siihen”.

Yksi kilpailijoista kommentoi Varietylle, että on raivoissaan Netflixin vastauksesta:

”En ole koskaan ennen ollut niin pitkään niin kylmissäni. Emme tunteneet jalkojamme tai varpaitamme. Se oli naurettavaa.” Kisaaja väittää myös, etteivät he saaneet käydä pelin aikana vessassa tai juoda vettä. Netflix ei ole kommentoinut näitä väitteitä.

Liikennevalo-pelissä kisaajien on juostava kohti suurta nukkea. Jos kilpailija liikkuu sen silmien alla, joutuu eliminoiduksi.

Variety haastatteli myös nimettöminä pysyviä tositelevisiotuotantojen ammattilaisia, jotka arvioivat kuvausten venymisen liittyvän siihen, että mukana oli ennätysmäärä, satoja kilpailijoita. Ensimmäisessä vaiheessa kisaajia putosi Varietyn mukaan puolet: 228.

Se, että kilpailu perustuu erittäin veriseen ja synkkään selviytymisdraamaan, asettaa myös tiettyjä odotuksia sille, mitä realitykisaan osallistujilta odotetaan, arvioivat ammattilaiset. Se voi olla myös riskialtista, eräs tuottaja arvioi fiktion ja realityn jännitteistä suhdetta.

Squid Game: The Challenge -sarjan julkaisuaikataulua ei ole vielä kerrottu julkisuuteen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat