Kulttuurialan vaikuttaja Georg Dolivo on kuollut

Entinen näyttelijä, laulaja ja teatterinjohtaja Georg Dolivo on kuollut.

Georg Dolivo kuvattuna vuonna 2015 Kivikasvot 50 vuotta -juhlakonsertissa.

6.2. 15:06 | Päivitetty 6.2. 16:06

Entinen näyttelijä, laulaja ja teatterinjohtaja Georg Dolivo on kuollut. Hänen tunnettiin muun muassa viihdekvartetti Kivikasvojen entisenä jäsenenä.

Dolivo kuoli viime viikon torstaina pitkään kestäneen sairauden jälkeen, kertoo Svenska Teatern tiedotteessa.

Dolivo syntyi 1945 ja oli kuollessaan 77-vuotias.

Hän liittyi Kivikasvot-kvartettiin 1960-luvulla laulettuaan sitä ennen Kukonpojat-yhtyeessä.

Kivikasvoissa lauloivat hänen lisäkseen Ismo Sajakorpi, Ilkka Hemming ja Matti ”Fredi” Siitonen – kaikki olivat tavanneet Reserviupseerikoulussa. Dolivo myös sanoitti lauluja sekä Hemmingille että Siitoselle.

Kivikasvot-kvartetti sai oman ohjelman Mainostelevisioon 1969, ja suurinta suosio oli 1970-luvulla. Viihdeohjelmaa esitettiin televisiossa 1990-luvulle asti.

Georg Dolivo erosi kvartetista, kun hänestä tuli Svenska Teaternin johtaja 1987. Hän johti teatteria vuoteen 1996 ja ohjasi sinne sekä puhenäytelmiä että revyitä. Dolivo uudisti nimenomaan Svenskanin musiikkiteatteriperinnettä, ja hänen johtajakaudellaan esitettiin muun muassa Hype-menestysmusikaalia.

Lauluyhtye Kivikasvot esiintymässä Ylioppilaskunnan Laulajien järjestämällä Showboat -risteilyllä.

Ruotsalainen kirjailija ja lastenkirjailija Astrid Lindgren Helsingissä Svenska Teaternin "Ronja Rövardotterin" ensi-illassa 4. joulukuuta 1987. Hänen seurassaan on teatterin johtaja Georg Dolivo.

Teatterista Dolivo lähti 1996 johtamaan säätiötä, jonka tarkoitus oli nostaa Helsinki Euroopan kulttuuripääkaupungiksi. Se Helsingistä tulikin vuonna 2000.

Espoon kulttuurijohtajana ja WeeGee-talon johdossa Dolivo toimi 2001–2012. Hän oli pariin otteeseen myös Suomen elokuvasäätiön hallituksen puheenjohtaja.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat