Kotus teilaa Lääke­tieto­keskuksen nimen­vaihdoksen: Näin Pharmaca Health Intelligence vastaa

Lääketietokeskus vaihtoi nimensä. Yrityksen markkinointijohtajan mukaan vanha nimi saattoi antaa vääränlaisen kuvan yrityksen toiminnasta.

Kotimaisten kielten keskus (Kotus) ei pidä Lääketietokeskuksen nimenmuutosta onnistuneena.

9.2. 13:47

Lääketietokeskus vaihtaa nimensä. Uusi nimi on Pharmaca Health Intelligence.

Yrityksen nimenmuutos on herättänyt arvostelua. Siihen tarttui esimerkiksi Kotimaisten kielten keskus (Kotus), jonka mukaan uusi nimi ei palvele suomenkielisiä asiakkaita.

Kotus muistuttaa, että kyseessä on yritys, jonka nimeä kielilaki ei koske. Silti keskus ei pidä nimenmuutosta onnistuneena, koska yritys tarjoaa muun muassa palveluita, joihin on kerätty tietoa lääkkeistä ja rokotuksista kaikille suomalaisille.

Yrityksen markkinointijohtajan Elisa Nordvallin mukaan brändiuudistuksen yhteydessä muutetun nimen tarkoituksena on palvella entistä paremmin asiakkaita Suomessa ja kansainvälisesti. Lisäksi uuden nimen tarkoituksena on Nordvallin mukaan viitata entistä tarkemmin yrityksen tarjoamiin palveluihin, jotka eivät rajoitu ainoastaan lääketietoon.

Yritys perustelee uuden nimen valintaa muun muassa sillä, että 20 prosenttia sen liikevaihdosta tulee Suomen ulkopuolelta.

Suomessa Pharmaca Health Intelligence Oy tekee yhteistyötä viranomaisten kanssa ja tarjoaa muun muassa ammattilaisille suunnattua kansallista lääketietokantaa Kelan toimeksiannosta.

Yrityksen uusi nimi juontaa Nordvallin mukaan yrityksen julkaisemasta alan ammattilaisille suunnatusta Pharmaca Fennica -lääketietokannasta. Pharmaca -nimi on hänen mukaansa terveydenhuollon ammattilaisten käyttöön vakiintunut ja siksi luonteva valinta uudelle nimelle.

Vanha nimi ei Nordvallin mukaan täydellisesti palvellut yrityksen tarkoitusta ja osoitti melko suppean käsityksen siitä, mitä yritys todellisuudessa tekee.

”Lääketietokeskus nimenä saattaa kuulostaa viranomaistoimijalta, jolta kuluttajat voisivat kysyä lääkeneuvontaa, mutta näin se ei ole. Tietyllä tavalla se on harhaanjohtavaakin, että kuulostamme viranomaistoimijalta, vaikka toki teemme viranomaisten kanssa yhteistyötä.”

Pharmaca Health Intelligence on lääkeinformaatiopalveluiden ja tiedolla johtamisen teknologia- ja asiantuntijayritys, joka tuottaa muun muassa lääketietoa, konsultointia, tiedolla johtamisen palveluita ja koulutusta sekä vastaa lääkkeiden yksilöintitunnustoiminnasta Pohjoismaissa. Yrityksen tuottamat palvelut on suunnattu alan ammattilaisille.

Nordvallin mukaan nimenmuutos ei näy yrityksen tuottamissa palveluissa tai vaikuta niihin Suomessa.

Yritys kertoo siirtyvänsä käyttämän uutta nimeä viestinnässään vaiheittain. Lisäksi vanha nimi Lääketietokeskus Oy säilyy yrityksen mukaan sen aputoiminimenä Suomessa.

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat