Jarkko Tontin podcast ilahduttaa rönsyilevillä keskusteluillaan

Kengännauhabudjetillakin voi tehdä hienoa jälkeä, kunhan intoa, osaamista ja sanottavaa löytyy.

Jarkko Tontin podcastissa mennään joskus politiikka edellä, toisinaan lähdetään liikkeelle kirjallisuudesta tai filosofisista kysymyksistä.

12.2. 2:00

Kirjailija Jarkko Tontista on moneksi. Hänen podcastinsa yhdistelee onnistuneesti miehen erilaisia kiinnostuksenkohteita. Yhteiskunnallisesta keskustelusta on kuitenkin kyse. Joskus mennään politiikka edellä, toisinaan taas lähdetään liikkeelle kirjallisuudesta tai filosofisista kysymyksistä.

Jarkko Tontti -podcast on enemmän keskustelua kuin perinteistä haastattelua. Ja hyvä niin. Vaikka Tontti tuokin vahvasti myös omat mielipiteensä esiin, niin jakson vieras saa silti olla pääroolissa.

Keskustelu saattaa toisinaan lipsahtaa hyvinkin kauas alkuperäisestä aiheesta, mikä on aina riemastuttavaa. Monesti sivupolut ovat kaikkein kiinnostavimpia, kuten vaikkapa taannoisessa jaksossa, jossa vieraana oli Tuomas Enbuske.

Muutenkin vanhat jaksot ovat edelleen täyttä asiaa, sillä Tontin podcastin käyttövoimana eivät ole ajankohtaiset pintakuohut, vaan katsanto on huomattavasti laajempi.

Tontti ei äänitä keskustelujaan studiossa, mikä tuo ohjelmaan omanlaisensa äänikuvan. Podcast kuulostaa enemmän tilanneäänitykseltä kuin haastatteluäänitykseltä. Hifisti laittaisi toki mikrofonin hieman lähemmäs keskustelijoita, mutta ilmavampi äänitys luo toisaalta dokumentaarisuuden tuntua, mikä on podcasteissa valitettavan harvinaista. Tila siis kuuluu, mutta ei liikaa.

Kaikkinensa Jarkko Tontti luo uskoa podcastiin ilmaisuvälineenä. Kengännauhabudjetillakin voi tehdä hienoa jälkeä, kunhan vain intoa, osaamista ja sanottavaa löytyy.

Jarkko Tontti. Kuunneltavissa eri podcastpalveluissa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat