Räppäri Kanye Westistä luopuminen käy Adidakselle erittäin kalliiksi

Yeezy-tuotemerkistä luopuminen aiheuttaa urheiluvaatejätille todennäköisesti satojen miljoonien eurojen tappiot.

Räppäri Kanye West esitteli Adidaksen kanssa tehtyä yhteistyömallistoaan New Yorkin muotiviikoilla vuonna 2015.

10.2. 12:09

Yhteistyön päättäminen yhdysvaltalaisen räppärin Kanye Westin saattaa maksaa vaate- ja kenkäjätti Adidakselle satoja miljoonia euroja, kertovat kansainväliset mediat.

Urheiluvaatejätti päätti lokakuussa 2022 luopua Westin kanssa toteutetusta tuotemerkistä Yeezystä sen jälkeen, kun räppäri julkaisi juutalaisvastaisia lausuntoja sosiaalisen median kanavissaan.

Torstaina Adidas varoitti uutistoimisto Reutersin mukaan, että se menettää yhteistyön päättämisen seurauksena todennäköisesti noin 1,2 miljardin euron vuosimyynnin ja 500 miljoonan euron liikevoiton tänä vuonna.

Näin kävisi Adidaksen antaman tulosvaroituksen mukaan, jos varastossa olevia Yeezy-malliston tuotteita ei myydä.

Lisäksi yhtiölle saattaa koitua arviolta noin 200 miljoonan euron kulut toimintojen uudelleenjärjestelyistä. Kaikkiaan yhteistyön päättäminen Westin kanssa voi siis maksaa Adidakselle tänä vuonna noin 700 miljoonaa euroa.

Lue lisää: Kanye Westin Instagram- ja Twitter-tilit lukittiin juutalais­vastaisten julkaisujen vuoksi

Ilmoituksen jälkeen Adidaksen osake oli torstaina aamupäivällä Yhdysvalloissa yli 10 prosentin laskussa.

Yhtiön toimitusjohtaja Bjørn Gulden sanoi torstaina, että ”luvut puhuvat puolestaan” ja että merkki tarvitsee aikaa ”palasten kokoamiseen”.

Gulden siirtyi Adidakselle tämän vuoden tammikuussa Puma-merkiltä sen jälkeen, kun hänen edeltäjänsä Kasper Rørsted erotettiin lukuisten tulosvaroitusten jälkeen.

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat