Ampumisessa kuolleen kuvaajan perhe haastaa Alec Baldwinin oikeuteen

Asianajajan mukaan perhettä ei aikaisemmin ole huomioitu kuvaajan Alyna Hutschinsin kuolemaan liittyneissä kanteissa.

10.2. 14:48

Kuvaaja Halyna Hutchinsin perhe on haastanut oikeuteen yhdysvaltalaisen näyttelijän Alec Baldwinin. Asiasta kertovat muun muassa uutistoimisto AFP ja The Los Angeles Times.

Hutchins kuoli lokakuussa 2021 Rust-elokuvan kuvauksissa tapahtuneessa onnettomuudessa, kun Baldwin harjoitteli kohtausta ja hänen käsissään ollut ase laukesi. Luoti osui Hutchinsiin, joka lennätettiin sairaalaan, jossa hänet todettiin kuolleeksi.

Siviilikanne nostettiin Los Angelesissa Hutchinsin äidin, isän ja siskon puolesta. He asuvat Ukrainassa lähellä Kiovaa.

Perhettä edustava asianajaja Gloria Allred viittasi lehdistötilaisuudessa Hutchinsin kuoleman aiheuttaman surun lisäksi myös perheen vaikeaan tilanteeseen Ukrainassa Venäjän hyökkäyssodan aikana. Hän sanoi odottavansa sekä voittoa Ukrainalle sodankäynnissä että oikeutta Hutchinsin perheelle oikeudessa.

Asianajajan mukaan perhe vaatii kanteessaan määrittelemätöntä rahasummaa korvauksina pahoinpitelystä muun muassa tahallisesta henkisen kärsimyksen tahallisesta aiheuttamisesta.

Asianajajan mukaan perhettä ei aikaisemmin ole huomioitu Hutchinsin kuolemaan liittyneissä kanteissa, eikä Baldwin hänen mukaansa ole osoittanut perheelle surunvalittelujaan.

Uudessa kanteessa mainitaan myös elokuvan asevastaavana Hannah Gutierrez-Reed sekä elokuvan tuottajat ja eri kuvausryhmät.

Kuvaaja Halyna Hutchins kuoli lokakuussa 2021 Rust-elokuvan kuvauksissa tapahtuneessa onnettomuudessa 42-vuotiaana.

Baldwinia ja Gutierrez-Reediä vastaan on jo nostettu rikossyytteet kuolemantuottamuksesta.

Myös Hutchinin leski Matthew Hutchins nosti helmikuussa 2022 siviilikanteen Baldwinia ja muita elokuvan tuottajia vastaan. Lokakuussa 2022 lesken perhe pääsi alustavaan sovintoon Baldwinin ja elokuvan muiden tuottajien kanssa.

”Minua ei kiinnosta syyttää [tuottajia tai Baldwinia]. Kaikki meistä uskovat, että Halynan kuolema oli kauhea onnettomuus”, Matthew Hutchins sanoi tuolloin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat