Juontaja Jeremy Clarksonin uran ehkä vakavin piina jatkuu: Meghania solvaava kolumni tutkintaan

Top Gearin entisen juontajan tuoreet yhteistyösopimukset ovat vaarassa kohun takia.

Jeremy Clarkson on ollut urallaan usein kohun keskipisteenä. Uusin saattaa olla niistä vakavin.

12.2. 13:39

Sanoma- ja aikakauslehdistön journalistista tapaa Britanniassa valvova Independent Press Standards Organisation (Ipso) on ottanut Top Gearin entisen juontajan Jeremy Clarksonin kolumnin tutkittavakseen.

Clarkson muun muassa kirjoitti ”vihaavansa Sussexin herttuatarta” ja ”unelmoivansa päivästä, jolloin väkijoukot heittävät ulostetta hänen päälleen”.

Ipso on saanut Clarksonin loppuvuodesta Sun-lehdessä julkaistusta kolumnista yli 25 000 valitusta. Harvemmin pahoitteluja harrastanut The Sun pyysikin anteeksi ja poisti kolumnin.

Meghan ja prinssi Harry kuitenkin tyrmäsivät anteeksipyynnön julkisuustemppuna. Myös Clarkson on hiljattain pyytänyt tekstiä anteeksi omalla Instagram-tilillään. Hän puolustautui sillä, että teksti valmistui ”kiireessä”. Hän on myös kertonut jopa oman tyttärensä tuominneen tekstin.

Tämänkin jälkeen asiassa on esitetty useampia anteeksipyyntöjä.

Myös Clarksonin yhteistyösopimukset ovat vaarassa kohun takia. Hän pyörittää parhaillaan maatilaa Amazon Primen suositussa Clarkson's farm -sarjassa, eivätkä maksajat ole olleet lainkaan tyytyväisiä kielteiseen julkisuuteen.

Joidenkin tietojen mukaan Amazon Prime olisi jo tehnyt päätöksen yhteistyön lopettamisesta. Ilmeisen hätääntynyt Clarkson puolestaan on vedonnut faneihin, että nämä katselisivat ohjelmaa.

Jo tähän mennessä tapaus on työllistänyt vähintäänkin brittikolumnisteja. Toiset muistuttavat Clarksonilla olevan krooninen taipumus joutua ongelmiin rasististen ja naisvihamielisten kommenttiensa takia. Toiset taas katsovat, että tapauksessa on pyydelty tarpeeksi anteeksi, ja olisi aika siirtyä eteenpäin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat