Samuel Harjanne tekee ooppera­debyytin: La Traviata ensi-iltaan Tampereella 2024

Oopperan rakastetuimpiin teoksiin kuuluva Verdin La Traviata saa Tampereen oopperassa ohjaajakseen musikaali­tulkinnoistaan tunnetun Samuel Harjanteen. Pääroolin laulaa Marjukka Tepponen.

Maaliskuussa 2024 ensi-illan saavan La Traviatan pääroolin laulaa Marjukka Tepponen.

12.2. 15:43

Tampereen oopperan ensi vuoden ooppera­tuotantona nähdään Giuseppe Verdin La Traviata. Oopperan ensi-ilta on Tampere-talossa lauantaina 2. maaliskuuta 2024. Esityksiä on kaikkiaan kuusi.

Teoksen ohjauksesta vastaa Suomen musikaali­ohjaajien kärkinimi Samuel Harjanne, jonka viimeaikaisia ohjauksia ovat muun muassa Helsingin kaupungin­teatterin Priscilla (2022), Pieni merenneito (2019) ja Kinky Boots (2018) sekä Tampereen Työväen Teatterin Matilda (2021).

”Olen jo vuosia haaveillut oopperan ohjaamisesta. Taiteenlajina ooppera ei ole minulle se tutuin, ainakaan vielä, mutta minua on aina kiehtonut oopperalavojen suuret tunteet ja isot ilmaisumuodot. La Traviatan musiikki on sykähdyttävän rikasta ja puoleensa­vetävää. Tuleva ohjaus tuntuu kaikin puolin kiinnostavalta ja motivoivalta”, Samuel Harjanne sanoo tiedotteessa.

Venetsiassa vuonna 1853 kantaesitetty Giuseppe Verdin (1813–1901) La Traviata on yksi maailman kaikkien aikojen esitetyimmistä ja rakastetuimmista oopperoista. Tampereen oopperassa teos on esitetty kaksi kertaa aiemmin, vuosina 1949 ja 1969.

Tampere Filharmoniaa johtaa italialainen kapellimestari Giancarlo Andretta. Violettan pääroolin laulaa Marjukka Tepponen.

Oopperan lipunmyynti alkaa perjantaina 17. helmikuuta 2023.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat