Uppoava v***n laiva tarjoaa raivorehellistä vertaistukea työssään uupuneille

Heta Tuppuraisen työelämäkriittisessä podcastissa on ihailtavan myrkyllinen sävy.

19.2. 2:00 | Päivitetty 19.2. 9:34

Laiska, veltto, saamaton. Mikähän asenneongelma sillä on?

Työuupumusta ei edelleenkään tunnisteta eikä aina edes hyväksytä oikeaksi sairaudeksi. Eikä työuupumus kelpaa myöskään sairausloman perusteeksi, vaan sen kylkeen pitää saada diagnoosi esimerkiksi masennuksesta.

Heta Tuppurainen tarjoaa työuupuneille raivorehellistä vertaistukea työelämäkriittisessä podcastissaan Uppoava v***n laiva. Podcastissa on ihailtavan myrkyllinen sävy, johon kykenee vain sellainen ihminen, joka on saanut yliannostuksen myönteisen ajattelun tyhjää ilosanomaa, toksista positiivisuutta.

Tuppurainen ihmettelee, miksi työuupumusta lähdetään ratkomaan aina yksilön kautta, vaikka juurisyynä ovat sairastuttavat olosuhteet työpaikalla.

Uppoava v***n laiva on harvinaisen hyvin toimivaa monologia. Ei ole helppoa esittää luontevasti itseään, mutta Tuppurainen onnistuu tässä mainiosti.

Podcastissa ei ole tärkeileviä asiantuntijoita, koska sellaisia ei tarvita. Tuppurainen vyöryttää omia kokemuksiaan, tutkimusfaktoja ja välisketsejä, jotka rytmittävät kerrontaa. Harkittu äänikerronta on podcasteissa harvinaista herkkua, joten siinäkin mielessä tämä on ilahduttava sarja.

Tuppurainen itse päätyi lopulta irtisanoutumaan työstään, kun sairausloma ja sitä seurannut lyhennetty työaika eivät helpottaneet riittävästi hänen oloaan.

”Saikuttaja ulos – nuori ja nälkäinen sisään”, kuuluukin yksi Tuppuraisen osuvista kiteytyksistä.

Uppoava v***n laiva. Kuunneltavissa eri podcastpalveluissa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat