Kriitikon kasvot koiran ulosteella sotkenut baletinjohtaja sai potkut

Hannoverin valtionooppera ilmoitti antamistaan potkuista torstaina.

Baletinjohtaja Marco Goecke sanoi aiemmin, että hänen tekonsa järkytti häntä itseäänkin. Goecke myös puolustautui sanomalla, että häneen kohdistunut kritiikki on jo vuosia ”liannut” hänen työtään koreografina.

16.2. 19:47

Saksassa on erotettu palkittu baletinjohtaja sen jälkeen, kun tämä oli levittänyt koiran ulostetta kriitikon kasvoille vastauksena penseään arvosteluun. Hannoverin valtionooppera ilmoitti antamistaan potkuista torstaina.

Hannoverin valtionbaletin johtaja Marco Goecke teki uralleen kohtalokkaan tempauksen viime lauantaina, kun hän kohtasi tanssikriitikon aulassa baletin uuden esityksen ensi-illassa.

Lue lisää: Baletinjohtaja hyökkäsi kriitikon kimppuun: Sotki kasvot koiran ulosteella ensi-illan väliajalla

Frankfurter Allgemeine Zeitung -lehti tuomitsi kriitikkonsa häpäisyn yritykseksi pelotella vapaata, kriittistä näkemystä taiteesta.

Saksalaismedian kanssa puhunut Goecke on katunut tekoaan, raportoi esimerkiksi FAZ verkkosivuillaan. ”Tekoni ei ollut hyväksyttävä”, hän muun muassa sanoi.

Hannoverin valtionooppera hyllytti Goecken maanantaina tehtävistään ja antoi hänelle porttikiellon taloon.

Baletinjohtajalle annetuista potkuista huolimatta ooppera pitää tämän teokset ohjelmistossaan ja ilmoitti arvostavansa hänen työtään koreografina.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat