Lassi ja Leevi -sarjakuvan tekijä palaa 28 vuoden tauon jälkeen

Bill Watterson lopetti sarjakuvapiirtämisen uransa huipulla vuonna 1995.

Bill Watterson kotonaan Ohiossa helmikuussa vuonna 1986.

22.2. 18:52

Yhdysvaltalainen sarjakuvataiteilija Bill Watterson julkaisee uutta materiaalia lähes 30 vuoden tauon jälkeen.

Watterson tunnetaan rakastetusta Lassi ja Leevi -sarjakuvastaan, jota on julkaistu tuhansissa sanomalehdissä ympäri maailman, myös Helsingin Sanomissa. Viimeisen Lassi ja Leevi -strippinsä hän piirsi 37-vuotiaana vuonna 1995. Sarjakuvaa oli julkaistu vuodesta 1985 alkaen.

Nyt 64-vuotias Watterson julkaisee faniensa yllätykseksi ja iloksi tänä vuonna uuden, aikuisille tarkoitetun sarjakuvan. Wattersonin paluusta tiedottaa kustannusyhtiö Andrews McMeel Publishing.

Watterson ja karikatyyripiirtäjä John Kascht ovat tehneet yhteistyössä eläinsadun nimeltä The Mysteries, joka julkaistaan lokakuussa. Kustannusyhtiö kuvailee teosta ”mukaansatempaavaksi, provokatiiviseksi tarinaksi, joka kutsuu lukijan tarkastelemaan paikkaansa universumissa ja heidän vastuutaan muista ihmisistä ja planeetastamme”.

Sarjakuva-asiantuntijat kertovat The Guardianille, että Watterson ei viihdy julkisuudessa.

”Hän haluaa taiteensa puhuvan puolestaan. Hän ei tunne oloaan mukavaksi sarjakuvien puolestapuhujana. Hän haluaa mieluummin ihmisten lukevan ja kokevan sarjakuvat itse kuin hänen puheidensa lävitse”, sanoo Jenny Robb, Ohion yliopiston Billy Ireland -sarjakuva­kirjaston ja museon kuraattori.

Viime vuosikymmenet Watterson on keskittynyt muun taiteen tekemiseen.

”On ihan ymmärrettävää, että ennen pitkää hän löytäisi jonkin projektin, jonka hän haluaa jakaa yleisön kanssa”, Robb sanoo.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat