Supersuosittu Succession-sarja päättyy tulevaan kauteen

Sarjan luoja Jesse Armstrong paljasti haastattelussa, että neljäs kausi jää sarjan viimeiseksi.

Brian Cox esittää mediamoguli Logan Royta sarjassa Succession.

24.2. 12:15

Tv-sarja Succession päättyy neljänteen kauteen, kertoo sarjan luoja Jesse Armstrong The New Yorkerin haastattelussa.

Armstrong kertoo, ettei koskaan ajatellut, että Succession pyörisi ikuisuuksia.

”Se [lopetus] on aina ollut mielessäni. Toisesta kaudesta lähtien olen yrittänyt miettiä: pitäisikö viimeinen kausi olla seuraava, vai sen jälkeen seuraava vai vielä sen jälkeen seuraava.”

Armstrong sanoo, että käsikirjoitustiimi alkoi valmistella mahdollista loppua neljännen kauden kirjoittamisen alussa vuonna 2021. Pöydällä oli eri vaihtoehtoja parista lyhyemmästä kaudesta tai sarjan pitkittämisestä, mikä olisi tarkoittanut sen muuttamisesta vaihtelevammaksi ja vapaamuotoisemmaksi. Armstrong halusi kuitenkin lopettaa sarjan tavalla, joka olisi voimakas ja kokonaisuuteen sopiva.

Armstrong sanoo, ettei hän ollut kuitenkaan vielä neljännen kauden kuvausten aikana täysin varma, onko kausi todella viimeinen.

”Tuntuu aika perverssiltä lopettaa. Siihen liittyy ristiriitaisia tunteita. Olen surullinen. On sellainen olo kuin sirkus olisi lähtenyt kaupungista”, Armstrong kertoo lehdelle.

Armstrong väläyttää, että on mahdollista, että palaa Successionin maailmaan vielä jollain tavalla, kenties oheissarjan muodossa.

Succession alkoi kesällä 2018. Sarjan ensimmäinen ja kolmas kausi ovat voittaneet parhaan draamasarjan Emmy-palkinnot. Myös sarjan näyttelijät, Brian Cox, Jeremy Strong, Kieran Culkin, Matthew Macfadyen ja Sarah Snook, ovat saaneet lukuisia arvostettuja palkintoja rooleistaan.

Successionin neljäs kausi alkaa HBO Maxilla 27. maaliskuuta.

Succession kolmas kausi päättyi joulukuussa 2021.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat