Käärijän voitto­kulku jatkuu viisu­sivuston äänestyksessä: ”Ikoninen esitys”

Käärijä nousi kansainvälisessä äänestyksessä jo valituista ehdokkaista viisufanien suosikiksi.

Käärijä eli Jere Pöyhönen valittiin UMK-kilpailussa Suomen euroviisuedustajaksi lauantaina 25. helmikuuta.

1.3. 14:50

Suomen euroviisuehdokkaaksi UMK-kilpailussa valittu Käärijä jatkaa voittokulkuaan kansainvälisen viisusivuston äänestyksessä.

Suositun kansainvälisen euroviisuihin keskittyvän fanisivuston ja YouTube-kanavan Wiwibloggsin maanantaina järjestämässä äänestyksessä oli mukana kaikki jo valitut 21 maan euroviisuedustajat.

Suomea edustava Käärijä valikoitui Cha cha cha -kappaleellaan äänestyksen voittajaksi.

Sivuston mukaan äänestyksessä annettiin yhteensä 11 657 ääntä. Käärijä keräsi äänistä 2 700 eli runsaat 23 prosenttia ja valikoitui tähänastisista yleisösuosikeista selväksi voittajaksi.

”Suoraan ykkösenä debytoi suomalainen Käärijä. Hän on saanut monet fanit huutamaan ’Cha Cha Cha’ voitettuaan UMK 2023 -kilpailun viikonloppuna. Käärijä tuo mukanaan hullun juhlahengen ja tarjoaa ikonisen kappaleen, ikonisen ulkonäön ja kaiken kaikkiaan ikonisen esityksen”, sivustolla kirjoitettiin.

Toiseksi eniten viisufanien ääniä keräsi Norjan edustajaksi valittu Alessandra kappaleellaan Queen of Kings.

Huomionarvoista lienee, että Ruotsi ei vielä ole valinnut viisuehdokastaan. Maan edustaja ei täten ollut äänestyksessä mukana.

Ruotsin mahdollisista viisuehdokkaista suosikiksi on noussut laulaja Loreen, joka valittiin Melodifestivalenin finaaliin kilpailun neljännessä esikarsinnassa lauantaina 23. helmikuuta. Ruotsin euroviisuedustaja valitaan 11. maaliskuuta.

Loreenin kappale Tattoo on kerännyt Spotifyssa muutamassa päivässä yli miljoona kuuntelukertaa. Kappale nousi heti julkaisunsa jälkeen kotimaassaan palvelun kuunnelluimmaksi.

Käärijän kappaletta on kuunneltu palvelussa tähän mennessä yli neljä ja puoli miljoonaa kertaa.

Käärijä vei UMK-kilpailun voiton ylivoimaisella äänisaaliilla. Hän sai yhteensä 539 pistettä. Toiseksi tuli Portion Boys 152 pisteellä ja kolmanneksi Keira 133 pisteellä.

Heti UMK-voiton jälkeen Cha cha cha -kappale nousi kansainvälisten vedonlyöntisivustojen kärkisijoille.

HS uutisoi maanantaina, että Suomi oli vedonlyöntisivustojen kertoimia yhteenlaskevan Eurovisionworld-sivuston mukaan voittajasuosikkien listalla kolmantena heti Ruotsin ja Ukrainan jälkeen.

Lauantain UMK-finaalin jälkeen Suomen voiton todennäköisyyttä kuvaava lukema nousi kuudesta 12 prosenttiin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat