Pia Lindman, Vidha Saumya ja Jenni-Juulia Wallinheimo-Heimonen valittu Venetsian taide­biennaaliin Suomen paviljonkiin

Taiteilijat vuoden 2024 biennaaliin valittiin kutsumenettelyllä.

Vidha Saumya (vas.), Jenni-Juulia Wallinheimo-Heimonen ja Pia Lindman.

2.3. 14:44

Taiteilijat Pia Lindman, Vidha Saumya ja Jenni-Juulia Wallinheimo-Heimonen on valittu Suomen paviljonkiin vuoden 2024 Venetsian taidebiennaaliin.

Näyttelyn tilaa ja tuottaa Frame ja sen kuratoivat Yvonne Billimore ja Jussi Koitela.

Joka toinen vuosi järjestettävä Venetsian taidebiennaali yksi merkittävimmistä nykytaiteen biennaaleista. Maailman vanhinta nykytaidebiennaalia on järjestetty vuodesta 1895. Ensi vuoden biennaali on järjestyksessä 60:s.

Frame tilaa vuoden 2024 Venetsian taidebiennaaliin kultakin taiteilijalta uudet teokset, jotka esitellään Suomen Aalto-paviljongissa.

Valittuja taiteilijoita yhdistää Framen mukaan monialainen työskentely, jossa taide, elämä ja aktivismi kietoutuvat yhteen.

Lindman, Saumya ja Wallinheimo-Heimonen hyödyntävät eri tekniikoita ja materiaaleja, kuten performanssia, runoutta, kirjontaa, piirtämistä, kuvanveistoa, hoitotapahtumia ja tutkimusta.

Tiedotteen mukaan heidän taiteellinen työskentelynsä ja ajattelunsa kumpuavat heidän kehollisista kokemuksistaan, jotka liittyvät yhteiskunnassa ja ympäristössä vallitseviin eriarvoisuuksiin.

Frame valitsee Venetsian biennaalin taiteilijan ja kuraattorin joko kutsumenettelyllä tai avoimella haulla. Tällä kertaa näyttelyehdotus pyydettiin Framen ohjelmapäälliköltä.

“Jokaisessa valintatavassa on omat vahvuutensa, ja siksi niiden välillä vuorotellaan. Kuraattorin tai taiteilijoiden valinta suoraan mahdollistaa enemmän aikaa rahoituksen hankinnalle ja myös teosten valmistamiseen. Myös avoin haku on kuitenkin tärkeää järjestää säännöllisesti”, sanoo Framen toimitusjohtaja ja näyttelyn komissaari Raija Koli tiedotteessa.

Näyttelyä rahoittavat opetus- ja kulttuuriministeriö, Koneen Säätiö sekä muut yhteistyökumppanit.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat