JSN:ltä langettava päätös Savon Sanomille – ei korjannut olennaista asiavirhettä yksiselitteisesti

JSN:n mukaan korjaukset eivät oikaisseet olennaista asiavirhettä yksiselitteisesti.

2.3. 14:56

Julkisen sanan neuvosto (JSN) on antanut langettavan päätöksen Savon Sanomille Viestikoekeskus-oikeudenkäyntiin liittyneestä jutusta.

Jutussa väitettiin, että Viestikoekeskuksen upseeri oli tutustunut tapauksessa syytettyinä olleisiin toimittajiin Tutki-konferenssissa vuonna 2014, vaikka upseeri itse kertoi kuulusteluissa, että tutustui yhteen syytettyyn toimittajaan eri tilaisuudessa.

JSN:n päätöksen jutun väitteitä kuvaavassa kohdassa kutsutaan Tutki-konferenssia tiede- ja oikeustoimittajien järjestämäksi. Todellisuudessa konferenssin järjestäjiä olivat Tutkivan journalismin yhdistys ja Oikeustoimittajat.

JSN:n mukaan lehti korjasi juttuaan neljä kertaa, mutta ei poistanut jutusta mainintoja Tutki-konferenssista. Korjaukset eivät oikaisseet olennaista asiavirhettä yksiselitteisesti. JSN:n mukaan Savon Sanomat olisi voinut tarkistaa päätelmänsä suoraan alkuperäislähteistä, muttei tehnyt niin.

Oikaisu 2.3. kello 20.23: Muokattu kohtaa, jossa kuvaillaan Tutki-konferenssia. Konferenssin järjestäjiä olivat Tutkivan journalismin yhdistys ja Oikeustoimittajat, eivät tiede- ja oikeustoimittajat, kuten tekstissä aluksi virheellisesti luki.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat