Will Smith nousi palkinto­korokkeelle puhumaan ensi kertaa sitten Oscar-gaalan läimäytys­kohun

”Emancipation on koko urani vaikein elokuva”, Smith sanoi puheessaan.

Will Smith (oik.) ja ohjaaja Anton Fuque ottivat vastaan Majakka-palkinnon keskiviikkona Kalifornian Beverly Hillsissä elokuvasta Emancipation.

2.3. 18:42

Yhdysvaltalainen näyttelijä Will Smith (s. 1968) nousi keskiviikkona elokuva-alan palkintokorokkeelle puhumaan ensimmäistä kertaa sen jälkeen, kun hän viime vuoden Oscar-gaalassa läimäytti juontaja Chris Rockia.

Asiasta kertoo Variety.

Smith nousi esiintymislavalle Beverly Hillsissä Kaliforniassa valokuvaajien lauman ympäröimänä ottaakseen vastaan afroamerikkalaisten elokuvakriitikoiden Majakka-palkinnon pääroolistaan elokuvassa Emancipation. Smith palkittiin yhdessä elokuvan ohjaajan Antoine Fuquan kanssa. Smith ja Fuqua ovat tuottaneet elokuvan yhdessä.

Oscar-gaalassa viime vuoden maaliskuussa Smith menetti malttinsa, kun Chris Rock vitsaili Smithin sopimattomaksi kokemalla tavalla tämän vaimosta. Smith sai käytöksensä vuoksi kymmenen vuoden porttikiellon gaalaan.

Lue lisää: Will Smithille 10 vuoden porttikielto Oscar-gaalaan

Smith aloitti puheensa palkintojen­jakotilaisuudessa kuvailemalla Emancipationia ”koko uransa vaikeimmaksi elokuvaksi”. Toimintaelokuva sijoittuu 1860-luvun Louisianaan. Se kertoo karanneesta orjasta Peteristä ja perustuu löyhästi yhden tai kahden miehen tositarinaan.

Emancipation sai ensi-iltansa Washingtonissa lokakuussa 2022. Se on myös esitetty suoratoistopalvelu Apple TV+:ssa.

Smith on jo palkittu Peterin roolistaan parhaan näyttelijän palkinnolla muun muassa afroamerikkalaisten oikeuksia ajavan yhdistyksen NAACP Image Awardsissa Kaliforniassa helmikuussa, mutta silloin Smith ei ollut itse paikalla.

Nyt hän kertoi puheessaan, että roolia näytellessään hänen oli todella vaikeaa siirtää moderni mieli orjuuden aikaan ja eläytyä sen epäinhimillisyyteen.

Kun sitten yhden kohtauksen kuvauksissa vastanäyttelijä sylki hänen rintaansa spontaanisti, Smith koki todella ymmärtäneensä, miltä hänen esittämästään henkilöstä tuntui.

Juontaja Chris Rock puhuu puolestaan Oscar-gaalan välikohtauksesta ensimmäistä kertaa suurelle yleisölle lauantaina 4. maaliskuuta Netflixin kaikkien aikojen ensimmäisessä livelähetyksessä.

Chris Rockin esiintyminen kuvataan Baltimoren Hippodrome-teatterissa lauantaina 4. maaliskuuta. Selective Outrage eli ”valikoiva raivo” -nimisen shown on määrä alkaa Suomen aikaa sunnuntaina aamuyöstä kello viideltä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat