Glenn Close näyttelee Suomessa pää­roolin Tove Janssonin Kesä­kirjaan perustuvassa elo­kuvassa

Kansainvälisen elokuvan tuotanto alkaa tänä kesänä Suomessa. Elokuvan ohjaaja tunnustautuu Closen faniksi ja kehuu Suomea kuvausympäristönä.

Kahdeksankertainen Oscar-ehdokas Glenn Close, 75, näyttelee klassikkoromaaniin perustuvassa Kesäkirja-elokuvassa Sophia-tytön isoäitiä, kertoo Deadline. Kuvassa Close vuonna 2017.

2.3. 21:17 | Päivitetty 2.3. 21:46

Yhdysvaltalainen näyttelijä Glenn Close nähdään yhdessä pääroolissa Tove Janssonin Kesäkirjaan perustuvassa uudessa elokuvassa.

Asiasta kertovat suomalainen Aurora Studios sekä yhdysvaltalainen viihdesivusto Deadline.

Charlie McDowellin ohjaamassa ja tuottamassa elokuvassa Close, 75, esittää Sophia-tytön isoäitiä. Sophian isää esittää norjalainen näyttelijä Anders Danielsen Lie. Päähenkilö Sophian näyttelijä julkistetaan myöhemmin.

Kansainvälisen elokuvan tuotanto alkaa tänä kesänä Suomessa.

”Olen hyvin otettu siitä, että saan tuoda valkokankaalle yhden lempiromaaneistani, Tove Janssonin Kesäkirjan, ja kuvata Suomessa, kauniissa maassa, jonne tämä tarina sijoittuu”, McDowell sanoo Deadlinen mukaan.

Kesäkirja (ruots. Sommarboken, 1972) kertoo Sophiasta, joka viettää kesää isoäitinsä ja isänsä kanssa saaressa Suomenlahdella. Kirjassa keskitytään äkkipikaisen Sophian ja elämää nähneen isoäidin suhteeseen, jossa on mukana paljon mielikuvitusta ja molemminpuolista kiukuttelua.

Kirjan Sophian esikuvana pidetään Janssonin veljentytärtä Sophia Janssonia. Jansson sanoo Deadlinen artikkelissa, että Kesäkirja on hänen oma suosikkinsa.

”Kesäkirja on rakas monille lukijoille ympäri maailman ja sillä on erityinen paikka sydämessäni. Sen jokainen sana herättää eläviä lapsuusmuistoja rakkaasta isoäidistäni”, Jansson kertoo Aurora Studiosin tiedotteessa.

Kirjan isoäiti, jota Close esittää, on niin ikään kuvaus Tove Janssonin omasta äidistä, Signe Hammarsten-Janssonista.

Kesäkirjan ensijulkaisusta tuli vastikään kuluneeksi 50 vuotta. Se on käännetty 35 kielelle. Ruotsinkielisen alkuteoksen on kääntänyt suomeksi Kristiina Kivivuori.

Kahdeksan Oscar-ehdokkuutta saanut Close tunnetaan muun muassa elokuvista Vaarallinen suhde (1987), Valheet ja viettelijät (1988) ja Hamlet (1990). Hän on esittänyt myös Cruella de Vilin roolin Disneyn 101 dalmatialaista -elokuvan näytellyssä versiossa (1996).

Netflixin Windfall-elokuvan (2022) ohjaajanakin tunnettu McDowell sanoo, että hän on kauan haaveillut työskentelystä Closen kanssa.

Kesäkirja-elokuvaa on mukana tuottamassa myös suomalaistuottaja Aleksi Bardy Helsinki-filmistä.

Kesäkirja on suomenruotsalaisen ja myös suomalaisen kirjallisuuden kruununjalokivi, joka ansaitsee tulla tehdyksi kauniisti ja oikein”, Bardy sanoo tiedotteessa.

Suomessa näyttelijävalinnoista kertoi aiemmin Yle.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat