Prinssi Harry kertoo tuoreessa haastattelussa pelänneensä menettävänsä muistot äidistään

Lauantaisen haastattelun katsoakseen piti ostaa Harryn muistelmateos Varamies (engl. Spare), joka julkaistiin tammikuussa.

Sussexin herttua, prinssi Harry ja herttuatar Meghan osallistuivat gaalailtaan New Yorkissa 6. joulukuuta 2022.

4.3. 23:58

Prinssi Harry puhui muun muassa surusta, huumeista ja ajastaan Afganistanissa haastattelussa lauantai-iltana trauma-asiantuntija Gabor Matén kanssa.

Haastattelusta uutisoivat lauantaina useat brittimediat. Haastattelun katsoakseen piti ostaa Harryn muistelmateos Varamies (engl. Spare), joka julkaistiin tammikuussa.

Prinssi Harryn kertoi haastattelussa muun muassa, että brittisotilaat eivät "välttämättä" tukeneet sotilaallisia ponnisteluja Afganistanissa.

”Teet mitä käsketään tehdä. Monet meistä eivät välttämättä olleet samaa tai eri mieltä, mutta teit sitä, mitä sinut oli lähetetty tekemään", prinssi sanoi BBC:n mukaan.

Muistelmateoksessaan Harry kertoi tappaneensa 25 talebania Afganistanissa.

Haastattelussa prinssi puhui myös terapiassa käymisestä. Harryn mukaan hän tunsi itsensä erilaiseksi perheessään ja tunsi elävänsä irrallaan olevassa ”kuplassa”, jonka terapia auttoi häntä puhkaisemaan, kertoo BBC.

Harry mainitsi myös pelänneensä, että menettäisi muistikuvansa äidistään prinsessa Dianasta. Diana kuoli Pariisissa auto-onnettomuudessa vuonna 1997 Harryn ollessa 12-vuotias.

Harry myös kiitteli vaimoaan herttuatar Meghania, jonka Harry kuvasi pelastaneen hänet. Harry kertoi myös haluavansa pitää huolen siitä, ettei välittäisi omia traumojaan lapsilleen.

Haastattelussa Harry korosti, ettei ole kuitenkaan ”uhri”, eikä etsi sympatiaa.

Hän sanoi brittihovia kritisoineen muistelmateoksen julkaisun tuntuneen hänestä vapauttavalta ja toimivan apuna mielenterveysongelmista puhumiselle.

Haastattelun aikana Harry ei maininnut sitä, miten brittihovi oli kirjaan reagoinut. Keskiviikkona kerrottiin, että prinssi Harry ja herttuatar Meghan ovat saaneet häädön Windsorin mailla sijaitsevasta kiinteistöstään, joka oli edesmenneen kuningatar Elisabet II:n häälahja herttuaparille.

Harry puhui haastattelussa myös huumeista, jotka hän mainitsi myös kirjassaan.

Hänen mukaansa kokaiini ei tehnyt hänelle mitään, mutta kertoi kannabiksen auttaneen häntä henkisesti.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat