Pulp-yhtyeen basisti Steve Mackey on kuollut 56-vuotiaana

Legendaarisen brittiyhtyeen basisti Steve Mackey auttoi tekemään Pulpista yhden 1990-luvun suosituimmista yhtyeistä.

Steve Mackey esiintyi Leeds-festivaaleilla Leedsissä elokuussa 2011.

5.3. 13:21 | Päivitetty 5.3. 16:07

Lauluntekijä, tuottaja ja rakastetun brittiyhtye Pulpin basisti Steve Mackey on kuollut. Mackey kuoli torstaina, 2. maaliskuuta. Hän oli kuollessaan 56-vuotias.

Asiasta kertoi Mackeyn vaimo, Kate Grand, sosiaalisessa mediassa. Kuolinsyytä tai -paikkaa ei ole julkistettu, mutta puolison mukaan Mackey kuoli kolmen kuukauden sairaalajakson jälkeen ”taisteltuaan kaikin voimin”.

Asiasta kirjoittaa The New York Times.

Steve Mackey liittyi Pulpiin vuonna 1989, jonka jälkeen bändi alkoi saavuttaa suurta suosiota. Ensimmäinen albumi, jolla Mackey oli mukana, oli vuonna 1992 ilmestynyt Separations. Bändi kipusi nopeasti brittipopin huipulle yhdessä Oasiksen ja Blurin kanssa: vain kolme vuotta myöhemmin yhtye oli Glastonbury-festivaalin pääesiintyjä ja vaikutusvaltainen musiikkilehti Melody Maker julisti Pulpin vuoden bändiksi.

Mackey syntyi 10. marraskuuta 1966 Ison-Britannian Sheffieldissä. Teini-iässä hän kävi ahkerasti paikallisen bändin Pulpin keikoilla. Mackey on kertonut haastatteluissa ihastuneensa heti laulaja Jarvis Cockerin vaikuttavaan olemukseen.

Pulp perustettiin vuonna 1978, mutta ei onnistunut saavuttamaan suosiota vuosikausiin, ja bändin kokoonpano vaihtui useaan otteeseen. Separations-albumin kohdalla Pulp alkoi tehdä popimpia kappaleita, mikä vetosi isompaan kuulijajoukkoon.

Mackey teki kappaleita yhdessä Jarvis Cockerin kanssa. Syntyi valtaisia hittejä, kuten Common People ja Disco 2000. Pulp hajosi vuonna 2001 albumin We Love Life jälkeen.

Mackey jatkoi lauluntekijänä ja tuottajana sellaisille yhteille kuin Arcade Fire ja Florence + Machine.

Muusikko oli myös innokas valokuvaaja, ja hän teki esimerkiksi muotikuvauksia Armani Exchangelle ja Marc Jacobsille 2010-luvulla. Hän teki yhteistyötä puolisonsa, muotitoimittaja Kate Grandin kanssa tämän perustaman Love-nimisen muotilehden parissa.

Mackey asui vaimonsa kanssa Lontoossa ja heillä oli yksi lapsi.

Juttua oikaistu 14.58: Jutun kuvaa vaihdettu. Aiemmassa kuvassa oli väärä Steve Mackey.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat