Klaus Härön elokuva valittiin Dublinissa parhaaksi irlantilaiseksi elokuvaksi

Suomalais-irlantilainen yhteistuotanto Rakkaani merikapteeni voitti Dublinin kansainvälisillä elokuvajuhlilla parhaan irlantilaisen elokuvan palkinnon.

Kodinhoitaja-Annieta esittää irlantilaisnäyttelijä Brid Brennan, miespääosassa Howardina nähdään James Cosmo.

6.3. 12:00

Klaus Härö

Klaus Härön ohjaama Rakkaani merikapteeni -elokuva palkittiin lauantaina 4. maaliskuuta Dublinin kansain­välisillä elokuva­juhlilla (DIFF) Best Irish Film -palkinnolla.

Klaus Härö oli paikalla vastaan­ottamassa palkintoa.

”Suomalaisena elokuvantekijänä olen tietysti jännittänyt sitä, miten Irlantiin sijoittuva elokuva otetaan täällä vastaan. Torstain ensi-iltanäytöksessä sainkin ilokseni kokea lämpimän vastaanoton ja raikuvat aplodit. Mutta tätä palkintoa en osannut odottaa!” iloitsi Härö tiedotteessa, jossa hän korosti myös sitä, että palkinto kuuluu yhtä lailla kaikille suomalaisille huippuammattilaisille, jotka olivat tekemässä elokuvaa.

Rakkaani merikapteeni sai ensi-iltansa viime viikonloppuna sekä Dublinin että Glasgow’n kansainvälisillä elokuvajuhlilla. Elokuvan teatterilevitys alkaa Britanniassa ja Irlannissa 10. maaliskuuta. Elokuvaa levitetään nimellä My Sailor, My Love.

Härön elokuva on Jussi-ehdokkaana Suomessa sekä vuoden elokuva - että paras ohjaus -sarjoissa.

Rakkaani merikapteenin Suomen-ensi-ilta oli syyskuussa 2022. Helsingin Sanomien kriitikko Leena Virtanen antoi sille neljä tähteä ja kirjoitti:

”Valtameri ja jylhät rantakalliot sopivat Klaus Härön ohjaajanlaatuun. Hän on suomalaisessa elokuvassa harvinainen maisemamaalari, ja Irlannissa kuvatussa uutuuselokuvassaan hän on elementissään.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat