Erja Yläjärvi HS:n vastaavaksi päätoimittajaksi

Yläjärvi työskentelee nyt Hufvudstadsbladetin vastaavana päätoimittajana. HS:ssä hän aloittaa syyskuussa.

Erja Yläjärvi on HS:n seuraava vastaava päätoimittaja.

7.3. 14:01

Helsingin Sanomien vastaavaksi päätoimittajaksi on nimitetty Erja Yläjärvi, 46.

Yläjärvi työskentelee nykyisin Hufvudstadsbladetin vastaavana päätoimittajana. Aiemmin hän on työskennellyt muun muassa Iltalehden vastaavana päätoimittajana ja Helsingin Sanomissa toimituspäällikkönä vuosina 2013–2018.

”Erja Yläjärvi vakuutti journalistisella näkemyksellään ja johtamiskokemuksellaan. Meillä on ollut huolellinen valintaprosessi, ja olen iloinen että saimme tähän koko Suomen mediakentän kannalta merkitykselliseen tehtävään parhaan mahdollisen tekijän. Erja on talossa monelle tuttu, ja toivotamme hänet lämpimästi tervetulleeksi takaisin”, Sanoman hallituksen puheenjohtaja Pekka Ala-Pietilä sanoo.

Yläjärvi aloittaa tehtävässään 4. syyskuuta 2023.

”Hesariin palaaminen tuntuu innostavalta ja merkitykselliseltä. Paljon on näinä vuosina ehtinyt muuttua, ja näkymä tulevaan on hyvin erilainen kuin viisi vuotta sitten. Tiedon tarve nopeasti muuttuvassa maailmassa on valtava ja hyvän journalismin rooli siihen vastaamisessa on koko ajan tärkeämpi. Odotan ilolla työhön ryhtymistä”, Yläjärvi sanoo.

Koulutukseltaan Yläjärvi on yhteiskuntatieteen maisteri Tampereen yliopistosta ja Master of Arts College of Europesta. Hän on työskennellyt myös muun muassa Kouvolan Sanomien päätoimittajana.

Syyskuuhun saakka HS:n vt. vastaavana päätoimittajana toimii Antero Mukka, joka on hoitanut tehtävää marraskuusta alkaen. Aiempi vastaava päätoimittaja Kaius Niemi vapautettiin tuolloin omasta pyynnöstään tehtävästään epäillyn rattijuopumuksen vuoksi.

HS:n päätoimittajina jatkavat nimityksen jälkeenkin Mukka ja Laura Saarikoski.

Uutista päivitetty kello 14.55 taustatiedoilla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat