Iida Rauman Finlandia-palkittu romaani on ehdolla EU:n kirjallisuuspalkinnon saajaksi

Voittaja julkistetaan Leipzigin kirjamessuilla Saksassa huhtikuun lopussa.

Finlandialla palkitun Hävityksen kirjoittamiseen meni kuusi vuotta. Prosessi oli raskas myös emotionaalisesti, sillä Iida Rauma käytti esimerkkinä omia koulu­väki­valta­kokemuksiaan.

8.3. 9:40

Iida Rauman romaani Hävitys (Siltala) on ehdolla Euroopan Unionin kirjallisuuspalkinnon saajaksi. Hävitys voitti viime vuoden Finlandia-palkinnon. Romaani kilpailee palkinnosta 12:n eri EU-maista tulevan teoksen kanssa, kertoo lukemista edistävä Lukukeskus.

EU:n kirjallisuuspalkinnon tämänvuotiset ehdokkaat julkistettiin Bolognan lastenkirjamessuilla Italiassa. Palkinto on 5 000 euroa. Voittaja julkistetaan Leipzigin kirjamessuilla Saksassa huhtikuun lopussa.

EU:n kirjallisuuspalkinto on myönnetty vuodesta 2009 alkaen. Palkinnon tarkoituksena on edistää eurooppalaisen nykykirjallisuuden näkyvyyttä. Suomesta palkinnon ovat aiemmin voittaneet muun muassa Piia Leinon Taivas ja Riku Korhosen Lääkäriromaani.

Suomen ehdokkaan ovat valinneet Lukukeskus, Kirjakauppaliitto ja Aamulehti yhteistyössä Kirjallisuuden vientikeskuksen kanssa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat