Nämä neljä näyttelyä kannattaa nähdä tänä viikonloppuna

Viikonlopun näyttelyissä tavataan karjapaimen, nähdään pehmeää ja kovaa yhdistäviä veistoksia, katsotaan pohjoiseen ja liikututaan oudon äärellä.

Anni Puolakka: Maitopuisto, 2022. – Pysäytyskuva teoksesta.

17.3. 12:40

Anni Puolakan näyttely Emo osoittaa, kuinka matka yhdeksi maamme kiinnostavimmista mediataiteilijoista voi olla yhtä aikaa riemastuttavan karnevalistinen ja herkkä. ARS22-näyttelyssä vaikutuksen tehnyt Puolakka on täyttänyt tilan värikkään revittelevillä piirustuksilla, hassuttelevilla videoilla ja suurilla kankailla. Näyttelyssä voi kokea myös liikutuksen hetkiä oudon äärellä.

Anni Puolakka: Emo (Teoksia vuosilta 2018–2023) HAM-galleriassa 16.4. saakka, hamhelsinki.fi

Suunta pohjoiseen

Maaria Wirkkala: Found a Mental Connection 2, 1998.

Kompassissa pohjoinen -näyttelyssä pohjoinen on kotiseutu ja paikka, jonne kuljetaan. Näyttelyn päävärin voi valita monista vaihtoehdoista. Etsin pohjoista Laura Könösen heleän vihreistä omenista, Antti Laitisen lumenvaaleasta ja Maaria Wirkkalan kirjavista hiekan sävyistä. Näyttely on avoinna vielä pari viikkoa.

Kompassissa pohjoinen 2.4. saakka Nykytaiteen museo Kiasmassa, kiasma.fi.

Lehmipojaksi

Mortti Saarnia: Jumalaton ylösnousemus, 2021.

Mortti Saarnia eläytyy hypermaskuliinisen hahmon, karjapaimenen rooliin. Saarnian versiossa lehmipojaksi vartutaan puolukkametsällä mehua juoden. Aikuisena lehmipoika pukeutuu hapsuiseen nahkatakkiin ja kantaa lapsuutta tupakka-askissa. Taitavasti kirjotussa muotokuvassa hänet nähdään pieni hevonen kädessään takin hapsut näyttävästi hulmuten.

Mortti Saarnia: Allerginen karjapaimen 26.3. saakka galleria Hippolytessa, hippolyte.fi

Pehmeää ja lujaa

Sofia Okkonen & Kristina Sedlerova Villanen: Sugartrap, 2023.

Millainen näyttely syntyy, kun toinen taiteilijoista on erikoistunut muotikuvaukseen ja toinen valmistaa teollisesta materiaalista riisutun rujoja veistoksia? Sofia Okkosen nostalgisen tyylikkäät muotikuvat ja Kristina Sedlerova Villasen veistokset yhdistävät pehmeää lujaan sekä haavekuvaa luotaantyöntävään.

Sofia Okkonen ja Kristina Sedlerova Villanen: Sugartrap galleria Sinnessä 2.4. saakka, proartibus.fi

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat