Perheen oven takaa löytyi harvinainen Brueghelin teos

Brueghel nuoremman teos oli ollut ranskalaisperheen hallussa vuodesta 1900. Se huutokaupataan pian, ja sen hinnaksi on arvioitu 800 000 euroa.

Pieter Brueghel nuoremman teos L’Avocat du village on maalattu todennäköisesti vuosien 1615–1617 tienoilla.

9.3. 10:56

Taidemaalari Pieter Brueghel nuoremman teos huutokaupataan Pariisissa myöhemmin tässä kuussa. Erikoisen tapauksesta tekee se, että 1600-luvulla maalatun teoksen arvioidaan olevan yksi taiteilijan suurimmista, poikkeuksellisen hyväkuntoinen – ja että se on tähän asti riippunut museon seinän sijaan ranskalaisperheen kodin oven takana.

Teos on ollut huutokauppatalon tietojen mukaan saman perheen hallussa vuodesta 1900, mutta sen aiempaa omistushistoriaa ei tunneta, kertoo The Guardian.

Hyvässä kunnossa säilynyt teos esittää maalaispitäjän asianajajaa työnsä touhussa. Brueghel nuoremman tiedetään maalanneen kymmeniä versioita samasta aiheesta. Yksi niistä on Louvre-taidemuseon kokoelmissa.

Teos on kooltaan 112 senttimetriä korkea ja 184 senttimetriä leveä, ja asiantuntijoiden mukaan se on todennäköisesti maalattu vuosien 1615–1617 tienoilla. Sen huutokauppahinnaksi arvioidaan 800 000 euroa.

Teoksen arviointikäynnillä löytäneen taideasiantuntijan Malo De Lussacin mukaan teoksen omistava perhe oli aina viitannut teokseen ”Brueghelinä” mutta he eivät tienneet, että teos oli aito.

Kun teos palasi aitoustarkistuksesta Saksasta, perhe halusi itsestään valokuvan sen kanssa, De Lussac kertoo The Guardianille. ”Se oli hassua ja koskettavaa”, hän sanoo.

Brysselissä vuonna 1564 syntynyt Pieter Brueghel nuorempi oli arvostetun flaamilaisen renessanssimaalari Pieter Brueghel vanhemman esikoispoika.

Brueghel nuorempi toteutti lukuisia kopioita isänsä maalauksista, mutta myös omia aiheitaan, joista asianajaja-aihe on tunnetuimpia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat