Apple julkaisee klassiseen musiikkiin keskittyvän suora­toisto­palvelun

Palvelu sisältää viisi miljoonaa yksittäistä kappaletta, yhtiö kertoo.

Apple kertoo julkaisevansa klassisen musiikin suoratoistopalvelun.

9.3. 21:17

Teknologiajätti Apple ilmoitti torstaina tuovansa markkinoille klassiseen musiikkiin keskittyvän suoratoistopalvelun, kertoo uutistoimisto AFP.

Näin Apple pyrkii uutistoimiston mukaan erottautumaan kilpailijoistaan, kuten Spotifysta. Palvelu on määrä julkistaa 28. maaliskuuta.

Iphone-puhelimistaan tunnettu yhtiö kertoi, että Apple Music Classical tarjoaa ”maailman laajimman klassisen musiikin valikoiman” ainutlaatuisine albumeineen.

Viidellä miljoonalla yksittäisellä kappaleellaan sovellus kilpailee klassiseen musiikkiin keskittyvien suoratoistopalveluiden, kuten saksalaisen Idagion kanssa. Idagio on tällä hetkellä ainoa tilauspohjainen klassisen musiikin palvelu.

Yhtiö kertoo, että Apple Music Classicalin äänentoisto on korkealaatuinen – juuri sellainen, jollaista klassisen musiikin ystävät arvostavat, yhtiö lisää.

Sovellus sisältyy Apple Music -palveluun ja tulee aluksi saataville vain Applen Ios-järjestelmän laitteille. Applen mukaan sovelluksesta tulee versio myös Android-käyttöjärjestelmään pohjautuville matkapuhelimille ja laitteille.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat