Helsinki Lit saa Nobel-voittajan lisäksi vieraakseen toisenkin suuren ranskalaisnimen

Ranskalaiset kirjailijat Annie Ernaux ja Édouard Louis sekä antigualais-amerikkalainen Jamaica Kincaid esiintyvät Helsinki Lit -kirjallisuusfestivaalilla toukokuussa.

Annie Ernaux, Edouard Louis ja Jamaica Kincaid saapuvat kaikki toukokuussa Helsinkiin.

11.3. 13:18

Helsinki Lit -käännöskirjallisuusfestivaalin ohjelmisto on julkaistu. Nobel-voittaja Annie Ernaux’n lisäksi Helsinkiin saapuu toukokuussa toinenkin iso ranskalaisnimi: Édouard Louis.

Édouard Louisia on kutsuttu yhdeksi sukupolvensa tärkeimmistä kirjailijoista. Hän on tuonut kirjallisuuskeskusteluun köyhyyden ja yhteiskuntaluokan teemoja omakohtaisilla menestysteoksillaan. Louisin kanssa keskustelee kirjailija Pajtim Statovci.

Kaksipäiväisen kirjallisuustapahtuman vieraaksi saapuu myös antigualais-amerikkalainen arvostettu pitkän linjan kirjailija Jamaica Kincaid, joka on käsitellyt tuotannossaan muun muassa naiseutta ja kolonialismin perintöä. Kincaidia haastattelee kirjailija Koko Hubara.

Ruotsalaisen sarjakuvataiteilija Liv Strömquistin kanssa keskustelee opetusministeri, vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson.

Vieraaksi on saatu myös brittiläisen nykykirjallisuuden tärkeimpiin nimiin kuuluva Tessa Hadley, yhdysvaltalainen trans-kirjallisuuden kärkinimi Torrey Peters, islantilainen arvostelu- ja lukijamenestys Fríða Ísberg, ranskalais-korealainen maailmanmenestykseen noussut esikoiskirjailija Elisa Shua Dusapin sekä ruotsalaisen August-palkinnon voittajat Ia Genberg ja Patrik Svensson.

Paikalle saapuu myös ruotsalainen toimittaja ja tietokirjailija Diamant Salihu, joka on perehtynyt tukholmalaisiin jengeihin.

Kirjallisuustapahtuman huipentaa Annie Ernaux’n esiintyminen. Hän keskustelee kirjailija ja kuvataiteilija Hannu Väisäsen kanssa kirjallisesta urastaan ja elämästään.

Festivaalin juontaa näyttelijä Alma Pöysti.

Helsinki Lit -festivaalin liput ovat lähes loppuunvarattuja. Jäljellä on enää lauantain lippuja. Kahden päivän ja perjantain liput on varattu loppuun.

Helsinki Lit järjestetään Helsingin Bio Rexissä 12.–13. toukokuuta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat