Ennakkosuosikki Loreen edustaa Ruotsia Euroviisuissa

Ruotsin Euroviisukarsinnat eli Melodifestivalenin voittanut Loreen on yksi suosikeista koko kisan voittoon Liverpoolissa toukokuussa.

Ruotsin Euroviisukarsinnat voittanut Loreen on edustanut Ruotsia viisuissa aiemminkin. Vuonna 2012 hän voitti koko kilpailun.

11.3. 23:46

Ennakkosuosikki Loreen voitti Tattoo-kappaleellaan Ruotsin Melodifestivalenin eli maan kansalliset Euroviisukarsinnat lauantai-illalla.

Loreen sai täydet 12 pistettä lähes kaikilta kansainvälisen raadin jäseniltä, kertoo Ruotsin yleisradioyhtiö SVT. Yhteensä hän sai 177 pistettä. Toiseksi tuli duo Marcus & Martinus kappaleella Air.

”Olen niin kiitollinen ruotsalaisille, lupaan tehdä ehdottomasti parhaani”, kiitteli Loreen.

Euroviisut järjestetään Britannian Liverpoolissa toukokuussa. Vuonna 2012 Azerbaižanissa Loreen edusti Ruotsia hittibiisillään Euphoria ja voitti koko laulukilpailun.

Loreen on Suomen Käärijän kenties suurin vastus Euroviisuissa, sillä hän on vedonlyöntitoimistojen suosikki voittajaksi. Eri toimistojen ennustuksia yhteen kokoava Eurovisionworld antaa Loreenille 37 prosentin voittomahdollisuudet.

Jos Loreen voittoo Liverpoolissa, tekee hän historiaa. Ruotsalaislehti Expressenin mukaan ainoa Euroviisut kahdesti voittanut esiintyjä on Irlannin Johnny Logan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat