Paul Auster on sairastunut syöpään

Auster on kirjoittanut yli 30 kirjaa, joita on käännetty kymmenille eri kielille. Hänen teoksiaan on suomennettu toistakymmentä.

Paul Auster Helsingin Sanomien haastattelussa Helsingissä vuonna 2017.

13.3. 11:53

Amerikkalaiskirjailija Paul Auster, 76, on saanut joulukuussa syöpädiagnoosin, kertoo Instagramissa hänen vaimonsa Siri Hustvedt, kirjailija hänkin.

”Miestäni hoidetaan Sloan Kettering -sairaalassa New Yorkissa, ja olen itse elänyt paikassa, jota olen alkanut kutsua Syöpämaaksi”, Hustvedt kirjoittaa.

Auster on kirjoittanut yli 30 kirjaa, joita on käännetty kymmenille eri kielille. Hänen teoksiaan on suomennettu toistakymmentä. Parhaiten niistä tunnetaan New York -trilogia.

Tammikuussa Austerilta ilmestyi englanniksi esseeteos Bloodbath Nation, joka käsittelee amerikkalaista aseväkivaltaa.

Austeria on haastateltu Helsingin Sanomissa moneen otteeseen. Vuonna 2017 hän vieraili Suomessa, ja silloin häntä haastatteli Helsingin Sanomien Jukka Petäjän lisäksi presidentti Sauli Niinistö.

Lue lisää: Kirjailija Paul Auster vertasi Trumpia natsi-Saksan Goebbelsiin presidentti Niinistön haastattelussa

”Aika hämmentävää”, Auster sanoi haastattelijavalinnasta. ”Ensimmäistä kertaa koko urani aikana minua haastattelee presidentti.”

Haastattelussa käsiteltiin Donald Trumpin – jota Auster vertasi Joseph Goebbelsiin – lisäksi kirjallisuutta Edgar Allan Poesta Emily Dickinsoniin ja Walt Whitmaniin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat