Kaleva lopettaa sunnuntain paperilehden, lähes 50 irtisanotaan

Kaleva lopettaa samalla Helsingin Sanomien jakamisen sunnuntaisin.

Toukokuusta alkaen Kaleva julkaisee sunnuntaisin vain digitaalisen näköislehden.

14.3. 14:39 | Päivitetty 14.3. 15:21

Kaleva lopettaa sunnuntaisen paperilehtensä julkaisun, kertoo Kaleva Media tiedotteessaan. Toukokuusta alkaen Kaleva julkaisee sunnuntaisin vain digitaalisen näköislehden.

Syyksi sunnuntailehden lopettamiseen Kaleva Median toimitusjohtaja Juha Laakkonen kertoo rajusti nousseet painon ja jakelun kustannukset.

Kaleva media tiedottaa myös 49 ihmisen irtisanomisesta. Heistä suurin osa työskentelee lehden jakelussa.

Tammikuussa alkaneet muutosneuvottelut koskivat 650:tä työntekijää. Muutosneuvotteluiden arvioitiin alun perin voivan johtaa yhteensä 95 työntekijän irtisanomiseen, 21 työntekijän lomauttamiseen ja 21 työsuhteen yksipuolisiin muutoksiin.

Samalla Kaleva lopettaa Helsingin Sanomien jakamisen alueellaan sunnuntaisin ja kertoo toimittavansa lehden koteihin vasta maanantaisin.

Kaleva kertoo korvaavansa sunnuntailehtensä lauantaisin ilmestyvällä taustoittavaan journalismiin painottuvalla viikonvaihdelukemistolla.

Lisäksi Kaleva Mediaan kuuluvan paikallislehti Raahen Seutu ilmestyy huhtikuusta alkaen vain keskiviikkoisin ja perjantaisin. Aiemmin Raahen Seutu on ilmestynyt myös maanantaisin.

Kaleva Median tiedotteen mukaan vähennetyillä ilmestymispäivillä pyritään turvaamaan paikallinen journalismi nousseista kustannuksista huolimatta.

Yhtiö kertoo tiedotteessa, että Kaleva Median käyttämän painopaperin hinta kaksinkertaistui viime vuonna Venäjän hyökkäyssodan ja sen aiheuttamien, koko Euroopan laajuisten painopaperin saatavuusongelmien takia.

Yhtiö kertoo myös, että polttoaineiden hinnan nousun myötä myös jakelun kustannukset ovat nousseet merkittävästi.

”Erityisen suuri vaikutus sillä on Kaleva Median kaltaisessa yhtiössä, jossa jakelualueet ovat laajoja ja harvaan asuttuja. Posti on nostanut hintojaan yli 20 prosenttia”, yhtiö kertoo.

Kaleva Mediaan kuuluvat Kalevan ja Raahen Seudun lisäksi muun muassa Lapin Kansa ja Koillissanomat.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat