Metallica myi niin paljon vinyylejä, että päätti ostaa oman levypuristamon

Metallica julkaisee huhtikuussa uuden albumin. Viime vuonna eniten myytiin alun perin vuonna 1986 julkaistua Master of Puppets -albumia.

Metallican Lars Ulrich (vas.) ja James Hetfield keikalla Helsingissä toukokuussa 2018.

15.3. 15:34

Rockyhtye Metallica myi viime vuonna yli 900 000 vinyyliä, joista noin puolet Yhdysvalloissa. Valtavasta kysynnästä johtuen yhtye päätti ostaa levypuristamo Furnace Record Pressin huolehtimaan sekä vanhojen levyjen saatavuudesta että kovan luokan faneille suunnattujen vinyyliboksien julkaisusta, kertoo Billboard.

Furnace on tuottanut Metallican vinyylilevyjä jo vuosikymmenen ajan, ja se on huolehtinut niiden saatavuudesta myös viime vuosien tuotantoketjuongelmien ja valmistusviiveiden keskellä.

”Olemme erittäin onnellisia voidessamme viedä yhteistyömme Furnacen ja sen omistajien kanssa seuraavalle tasolle”, kommentoi Metallican rumpali Lars Ulrich tiedotteessa. Laulaja-kitaristi James Hetfield kertoi Furnacen olevan ”mahtava Metallicalle ja ennen kaikkea faneillemme”. Hetfieldin mukaan yritysosto varmistaa sen, että vinyylit ovat jatkossakin fanien saatavilla.

Vuosina 2021 ja 2022 Metallica oli eniten vinyylilevyjä myyneiden joukossa – siitäkin huolimatta, että yhtye julkaisi uuden levyn viimeksi vuonna 2016. Viime vuonna myydyin oli alun perin 1986 julkaistu Master of Puppets.

Marraskuussa 2022 yhtye julkaisi uuden singlensä Lux Æterna ja tiedotti samalla tulevasta kiertueestaan. Metallica julkaisee uuden albuminsa 72 Seasons huhtikuussa 2023 ja lähtee sen yhteydessä kiertueelle, joka tuo bändin myös Suomeen kesällä 2024.

Kiertue käynnistyy huhtikuun lopussa 2023 Amsterdamista, ja Helsingin Olympiastadionilla Metallica soittaa 7. ja 9. kesäkuuta 2024.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat