Indica-yhtye palaa, julkaisee ensi viikolla uuden kappaleen

Yhtye lopetti toimintansa vuonna 2014 mutta tekee nyt paluun. Mukana on kolme yhtyeen alkuperäisjäsentä.

Heini Säisä, Alina Toivanen, Johanna ”Jonsu” Salomaa ja Sirkku Karvonen muodostavat Indican vuonna 2023.

16.3. 10:30

Vuonna 2001 perustettu poprock-yhtye Indica tekee paluunsa. Muun muassa Ikuinen virta, Linnansa vanki ja Vuorien taa -kappaleistaan tunnettu yhtye nautti suurinta suosiotaan 2000-luvun ensimmäisen vuosikymmenen puolivälin aikoihin.

Bändi jatkoi toimintaansa aina vuoteen 2014 asti, jolloin yhtyeen alkuperäisjäsen, kitaristi Jenny Mandelin ilmoitti lähtevänsä yhtyeestä. Bändin keulakuva, solisti Johanna ”Jonsu” Salomaa on keskittynyt viime vuosina soolouraansa.

Nyt yhtye on ilmoittanut tekevänsä paluun ja julkaisevansa ensimmäisen uuden singlensä perjantaina 24. maaliskuuta. Salomaan säveltämän ja sanoittaman kappaleen nimi on Vuonna 95. Myöhemmin tänä vuonna julkaistaan myös toinen uusi single.

Kesällä Indica nähdään festarikeikoilla. Bändin alkuperäisjäsenistä mukana ovat solisti Salomaa, basisti Heini Säisä ja kosketinsoittaja Sirkku Karvonen. Jenny Mandelinin lisäksi myöskään rumpali Laura Häkkänen ei ole mukana paluun tekevässä kokoonpanossa. Uudeksi rumpaliksi yhtyeeseen liittyy Alina Toivanen.

”Olemme tavanneet säännöllisesti viimeiset neljä vuotta ja miettineet, kuinka mahtavaa olisi tehdä taas yhdessä uutta musiikkia ja keikkoja. Ajoitus tuntui nyt täydelliseltä ja olemme todella onnellisia, että voimme viimeinkin toteuttaa paluumme perään kyselleiden rakkaiden fanien toiveen", Salomaa kertoo paluun syistä aiheesta julkaistussa tiedotteessa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat